Bilka advarer om netsvindlere

Et pop up-vindue på Bilka.dk forsøger at lokke kontooplysninger ud af kunderne

Svindel-vinduet ser således ud. Luk det og undlad at udfylde det, siger Dansk Supermarked. (Foto fra bilka.dk)
Svindel-vinduet ser således ud. Luk det og undlad at udfylde det, siger Dansk Supermarked. (Foto fra bilka.dk)

Netsvindlere forsøger at stjæle penge fra troskyldige kunder via bilka.dk.

Svindlen består i et pop up-vindue, som under besøget på hjemmesiden opfordrer kunden til at deltage i en hurtig undersøgelse.

Undersøgelsen har dog intet med Bilka at gøre, og Dansk Supermarked, der ejer Bilka-kæden, beder kunderne om at lukke vinduet og undlade at udfylde skemaet.

- Vi har tidligere oplevet at svindlere bruger vores navn og logo, men det er første gang, at vi oplever denne form for svindel. Vi forsøger nu at finde frem til bagmændene, oplyser digital chef i Dansk Supermarked, Hannu Vangsgaard, til Ekstra Bladet.

Ifølge Dansk Supermarked er det ikke alle kunder, der vil opleve svindel-vinduet.

- Det sker kun, hvis man f. eks. har været et andet sted på nettet, hvor man ved et uheld har fået installeret et malware-program, som kan overvåge adfærden på nettet og muligvis aflæse brugernavne og passwords, siger Hannu Vangsgaard.

Dansk Supermarked understreger, at man ikke får programmet installeret på bilka.dk, men hvis man har været så uheldig at være blevet angrebet, kan man få hjælp til afinstallationen her.

Ifølge digitalchef Hannu Vangsgaard oplever Dansk Supermarked med jævne mellemrum hackerangreb rettet direkte mod koncernen, men endnu er det ikke lykkes svindlerne at komme ind.