15 fra den store hashaktion skal blive bag tremmer

15 af de 82 personer politiet anholdt i stor aktion mod hashhandel på Christiania, får fængslingen forlænget

15 af de i alt 82 personer, der blev anholdt i forbindelse med og i kølvandet på politiets store hashaktion på Christiania, har mandag fået deres varetægtsfængsling forlænget med fire uger.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Efter mange måneders efterforskning slog politiet 13. marts til i den største aktion nogensinde mod organiseret hashslag i Pusher Street på Christiania.

Omkring 80 personer blev anholdt og flere end 150 adresser på Sjælland blev ransaget i jagt på hash, penge og bagmænd. I dagene, der fulgte blev flere personer anholdt, og i alt sidder 82 altså nu fængslet som resultat af aktionen.

Blandt de mange anholdte var flere fuldgyldige medlemmer af rockergruppen Hells Angels. Et ledende medlem af rockergruppen begik efterfølgende selvmord i sin celle på Københavns Politigård.

Desuden blev en politimand anholdt i forbindelse med aktionen - en omstændighed, som Københavns Politi hidtil har afvist at kommentere. Man vil end ikke bekræfte, at en politimand er fængslet i sagen.

Alle grundlovsforhørene foregik sin tid for lukkede døre. Bortset fra sagen mod politimanden, der blev holdt for såkaldt dobbelt lukkede døre, hvilket betyder, at offentligheden ikke engang kan få at vide, hvad han er sigtet for.

Da retten mandag skulle afgøre, om de første 15 skulle have varetægtsfængslingen forlænget, foregik det også for lukkede døre, så det er uvist, hvad de siger til sigtelserne, ligesom politiet ikke ønsker at udtale sig yderligere om sagen.

I de kommende dage frem til og med torsdag vil politiet kræve varetægtsfængslingen over resten af de sigtede forlænget. Den sigtede betjent gik dog allerede i sidste uge frivilligt med til, at hans fængsling blev forlænget med fire uger.