Cilla dræbt i ulykke: Kræver rekordstraf til 23-årig

Dødsbilist risikerer adskillige år i fængsel, hvis han dømmes for trafikdrabet på 46-årige Cilla

Bitten Weiss mistede sin datter Cilla i november. (Foto: Jonas Olufson)
Bitten Weiss mistede sin datter Cilla i november. (Foto: Jonas Olufson)

Den mand, der i november kørte 46-årige Cilla Olander Johansson ihjel, skal have en rekordhøj straf, mener anklagemyndigheden.

Således vil anklageren ifølge Ritzau kræve en straf på mindst fire års fængsel til den 23-årige mand, der efter alt at dømme var påvirket af både alkohol og stoffer, da han ramte Cilla på H.C. Andersens Boulevard.

Han kørte desuden over for rødt og skrev sms'er, mens han kørte - vel at mærke med en hastighed, der ifølge politiet langt oversteg de 50 kilometer/timen, som er tilladt på strækningen. Ifølge tidligere oplysninger fra politiet kørte han omkring det dobbelte.

Manden er tiltalt for blandt andet uagtsomt manddrab.

Se også: Han er sigtet for at køre Cilla ihjelSe også: Vanvidsbilist skrev sms: Så farligt er det

Tre personer, der var med i bilen, forklarede til politiet, at den 23-årige kørte 'vanvittigt' - og en oige, der sad på bagsædet i vanvidsbilen beskrev desuden, at den tiltalte kørte med op til 230 km/t på motorvejen fra Farum til København.

Hun fortalte også, at den 23-årige gennem hele aftenen 'drak mange drinks, tog coke og røg joints'.

46-årige Cilla havde været i byen for at høre musik og var i selskab med sin kæreste, da hun blev påkørt om morgenen cirka klokken fire.

Den 23-årige mand, som er beskyttet af et navneforbud, skal i retten i næste uge - tirsdag 8. april. Her har tidligere erkendt at have have kørt BMW'en efter at have indtaget, hvad han selv beskrev som to store glas whiskey

Se også: Cilla blev offer for vanvidsbilistSe også: Cillas nevø: Vi er helt knuste

Vælger byretten at efterkomme anklagerens ønske om mindst fire års fængsel, vil det være en højere straf, end man typisk ser i sådanne sager. For eksempel fik en 43-årig mand, der kørte bil påvirket af store mængder alkohol, to års fængsel for at køre den 13-årige Alexander ihjel ved Frederiksværk.

En 25-årig narkopåvirket bilist, der dræbte en 50-årig mand ved Kolding, fik tre år for vanvidskørsel og uagtsomt manddrab, mens en 24-årig mand slap med 10 måneders fængsel, da han med 143 kilometer/timen kørte ind i en 18-årig pige, der kørte rundt med aviser.

1 af 4 Cille mistede livet, da en vanvidsbilist kørte over for rødt og ramte ind i hende på H.C. Andersens Boulevard.
2 af 4 Cilla Olander Johansson blev kun 46 år. (Privatfoto)
3 af 4 23-årig mand er tiltalt for uagtsomt manddrab. (Privatfoto)
4 af 4 Bitten Weiss mistede sin datter Cilla i november. (Foto: Jonas Olufson)