S: Grundloven står i vejen for lukning af rockerborg

Alle rockerborge i Danmark burde fjernes, men grundloven er i vejen, siger retsordfører Trine Bramsen (S)

(Foto: Kenneth Meyer)
(Foto: Kenneth Meyer)

Det er grundloven, der bestemmer, at rockerborgen på Tudskjærvej i Vanløse ikke kan fjernes. Derfor er det ærgerligt, at det ikke lykkedes beboerne på Tudskjærvej at lukke rockerborgen på den alternative måde.

Det mener Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen (S), efter at Københavns Kommune har opgivet at gøre mere i sagen om den omstridte rockerborg.

- Stod det til mig, blev alle rockerborge i Danmark lukket - hellere i dag end i morgen, men desværre er der jo en grundlov, som forhindrer det, siger Trine Bramsen og tilføjer:

- Kunne vi gøre det uden at komme i karambolage med grundloven, gjorde vi det med det sammen.

I sidste uge underkendte Miljø- og Naturklagenævnet Københavns Kommunes afgørelse om at forbyde rockerne at benytte huset i Vanløse som klubhus. En afgørelse som Københavns Kommune mandag tog til efterretning.

Se også: Rockere beholder hus i Vanløse

Ifølge Trine Bramsen vil Socialdemokraterne gerne hjælpe Københavns Kommune med at "udtømme de spor, der allerede er startet på", og som kan gøre, at klubhuset bliver lukket uden om grundloven.

Derudover opfordrer hun til, at den massive polititilstedeværelse i området skal fortsætte, ligesom at beboerne skal anmelde, hver gang der sker noget kriminelt.

- Lige så snart der er noget, der kan dokumentere, at der sker noget kriminelt bag de mure, så er det klart, at vi kan forfølge og lukke rockerborgen efter hashklubloven og rockerloven, siger Trine Bramsen.

I striden om rockerborgen har de to københavnske lokalpolitikere Jakob Hougaard (S) og Jakob Næsager (V) gået forrest i kampen for at forhindre Bandidos i at bruge ejendommen som klubhus.

Jakob Næsager oplyste mandag til Ritzau, at han fortsat ser positivt på at få fjernet rockerborgen.

Dansk Folkeparti har indkaldt justitsminister Karen Hækkerup (S) i samråd om sagen. Det finder sted onsdag eftermiddag.

Se også: Formand: Naboer fortsætter med klager over rockerborg

Fakta: Omstridt rockerborg holder stand

Efter flere måneders kamp om at fjerne en omstridt rockerborg i Vanløse, opgiver Københavns Kommune nu at gøre mere i sagen. Kommunens Teknik- og Miljøudvalg tager Miljø- og Naturklagenævnets underkendelse af forbuddet mod rockerborgen til efterretning.

* 7. oktober: Et enstemmigt flertal i Københavns Kommunes teknikudvalg vedtager at prøve at sætte rockere ud af villaen på Tudskjærvej i Vanløse.

* 11. oktober: Københavns Kommune sender et officielt påbud til rockerborgens beboere om, at de skal efterkomme den tinglyste servitut fra 1918, der fastslår, at villaen kun må bruges til familiebolig.

* 14. oktober: For anden gang på under to uger får formanden for grundejerforeningen på Tudskjærvej i Vanløse sine ruder knust af ukendte gerningsmænd.

* 7. december: Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune beslutter, at rockerne på Tudskjærvej skal forlade villavejen i Vanløse ved årets udgang.

* 31. december: Ejeren af rockerklubhuset i Vanløse klager over kommunens afgørelse til Natur- og Miljøklagenævnet.

* 3. april: Natur- og Miljøklagenævnet underkender Københavns Kommunes afgørelse, som forbyder rockergruppen Bandidos at benytte huset på Tudskjærvej i Vanløse som klubhus.

* 7. april: Teknik- og miljøudvalget i Københavns Kommune tager Natur- og Miljøklagenævnets afgørelse til efterretning, og man opgiver at gøre mere i sagen.