’Lille A’ dømt for vanvidskørsel

Den centrale bandefigur, Abdessamade ’Lille Abde’ Benarabe, er netop idømt en stor bøde og tre måneders fængsel for vanvidskørsel

Abdessamade ’Lille Abde’ Benarabe er netop idømt tre måneders fængsel og en stor bøde af Retten i Lyngby
Abdessamade ’Lille Abde’ Benarabe er netop idømt tre måneders fængsel og en stor bøde af Retten i Lyngby

RETTEN I LYNGBY (Ekstra Bladet) Tre måneder i fængsel, en bøde på 50.000 kroner og frakendelse af kørekortet i seks år.

Sådan lød dommerens og domsmændenes vurdering af straffen til den kendte bandefigur, Benarabe.

Banerabe er dømt for vanvidskørsel i en strækning fra Jægersborg til Rovsingsgade i København. Blandt andet nåede han en hastighed på 190 kilometer i timen, mens en cyklist måtte springe for livet, da Benarabe forsøgte at undslippe politiet ved at køre op på cykelstien.

Den 35-årige 'Lille Abde' havde i første omgang meldt sig syg kort inden retsmødet skulle starte. Det var tredje gang, at Benarabe er udeblevet fra retten, og det fik dommeren til at udstede en begæring om anholdelse på den mindste af de berygtede bande-brødre fra Nørrebro.

Anklageren i sagen havde forberedt sig på, at Benarabe ikke ville dukke op, og derfor kunne han hurtigt ringe til politiet, der indledte en sand menneskejagt på den tiltalte bandefigur. En lille time efter lykkedes det politiet at lokalisere og anholde Benarabe, der blev fragtet til Retten i Lyngby, hvor han skulle afgive forklaring.

Jeg frygtede for mit liv
Ifølge Benarabe var han ikke klar over, at det var en politimand, der var kørt efter ham. Han troede derimod, at rocker-lignende typer var efter ham, og derfor besluttede han sig for at flygte i høj fart.

- Jeg ville bare væk fra den bil og skaldede mand, der forfulgte mig. Jeg frygtede for mit liv.

- Men da jeg opdager, at det er en politibetjent, så får jeg næsten lyst til at omfavne ham. Der vidste jeg, at jeg ikke var i livsfare, sagde Abdessamade ’Lille Abde’ Benarabe i Retten i Lyngby.

I retten redegjorde Benarabe for, hvorfor han var ekstra udsat. For flere år siden var han mål for en mislykket likvidering, der angiveligt var bestilt af Hells Angels og AK81.

- Jeg er jo den, jeg er. Og det er jo langt fra første gang, at nogle vil mig til livs. Der har været en konflikt med Hells Angels og AK81, der aldrig blev lagt 100 procent låg på, sagde Benarabe i Retten i Lyngby.

Anklageren havde nedlagt påstand om en fængselsdom, en bøde på 74.500 og en frakendelse af kørekortet i otte. Derfor var han tilfreds med dommerens beslutning, men Benarabe besluttede i samråd med sin forsvarsadvokat, at han ønskede betænkningstid i forhold til dommen.

I sidste uge blev Abdessamade ’Lille Abde’ Benarabes berygtede storebror, Store Abde, idømt seks måneders fængsel for vold mod en kvinde.