56 fortsat fængslet i hashsagen på Christiania

Alle de anholdte, der er blevet fremstillet i dag og i går, er fortsat fængslet i den historiske hashsag på Chistiania.

Københavns Byret har besluttet, at 57 af de cirka 80 sigtede i den historiske hashsag på Christiania fortsat skal sidde varetægsfængslet (Foto: Linda Johansen)
Københavns Byret har besluttet, at 57 af de cirka 80 sigtede i den historiske hashsag på Christiania fortsat skal sidde varetægsfængslet (Foto: Linda Johansen)

Københavns Byret har i går og i dag forlænget varetægtsfængslingen på størstedelen af de anholdte i hash-sagen på Christiania, men mangler fortsat at fremstille yderligere cirka 25 sigtede.

For knap en måned siden blev 80 personer anholdt en tidlig morgen på Christiania, og politiet kalder det den største sag af sin art i Danmarkshistorien. Og i dag og i går har Københavns Byret besluttet, at samtlige af de 56, der har nået at blive fremstillet igen, fortsat skal sidde varetægtsfængslet

Se også: Fængslet betjents kæreste sigtet i stor hashsag

I går nåede anklagemyndigheden at fremstille 27 personer for en dommer, mens yderligere 29 blev fremstillet i dag.

Ekstra Bladet har gennem en lang periode beskrevet, hvordan en politibetjent og hans kæreste også er fængslet i sagen. Og Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er politibetjentens kæreste blandt de 56, der allerede er blevet fremstillet igen. Kvinden er 48 år og blev varetægtsfængslet første gang 13. marts.

I sidste uge skrev Ekstra Bladet, at den sigtede betjent, ifølge Københavns Byret, frivilligt valgte at forblive varetægtsfængslet. Det fremgår af retsbogen, som Ekstra Bladet har fået aktindsigt i.

Se også: Hash-betjent bliver frivilligt i fængsel

Politiassistenten fra Københavns Politi, der ifølge kilder med kendskab til sagen er tidligere hundefører og senest arbejdede ved Station Amager, blev 13. marts varetægtsfængslet efter et grundlovsforhør, som blev holdt for dobbeltlukkede døre.

Grundet de dobbeltlukkede døre fremgår sigtelsen ikke af aktindsigten, men Ekstra Bladet erfarer, at betjenten, som er i 50'erne, angiveligt er sigtet for såkaldt narkohæleri. Det vil sige, at den sigtede formodes at have lukreret på penge, der stammer fra hashhandel.

I løbet af ugen bliver resten af de sigtede fremstillet i Københavns Byret

Se også: Hemmelig teori: Sigtet betjent levede af narkopenge