'Billederne fra ulykken kommer op hver eneste dag'

Cillas kæreste brød sammen i retten: Var på vej hjem fra bluesbar, da 46-årige Cilla blev revet ud af hånden på ham af en vanvidsbilist. Hun døde på stedet

Marcus Andree mistede sin kæreste Cilla efter ganske få måneders bekendtskab. Hun blev revet ud af hånden på ham i en fodgængerovergang ved Tivoli. (Foto: Linda Johansen)
Marcus Andree mistede sin kæreste Cilla efter ganske få måneders bekendtskab. Hun blev revet ud af hånden på ham i en fodgængerovergang ved Tivoli. (Foto: Linda Johansen)

For svenske Marcus Andree blev en hyggelig aften i kærestens selskab til et sandt mareridt i november sidste år.

På vej hjem fra en bluesbar måtte han nemlig se hjælpeløs til, mens kæresten Cilla Olander Johansson blev revet ud af hånden på ham og slynget 50 meter gennem luften.

Se også: Vidner til dødsulykke: Folk skreg og sprang for livet

Cilla var blevet ramt af en vanvidsbilist, 23-årige RJ, der kørte over for rødt med spiritus i blodet og foden på speederen.

- Bilen kørte lige forbi mig og var kun få centimeter fra at ramme mig også. Jeg løb hen mod hende, og det føltes som for evigt, før jeg nåede derhen, fortæller Marcus Andree til Ekstra Bladet.

Holdt om hende
- Hun manglede det ene ben og havde ansigtet ned mod gaden. Jeg turde ikke vende hende om, for det ved jeg, at man ikke må. Men jeg havde heller ikke lyst til at se hendes ansigt. Jeg var i chok, forklarer manden, der er fra Sverige.

- Der var ingen livstegn, fortalte han grådkvalt i retten, inden han måtte tage en lille pause.

Bitten Weiss har mødt sin datters drabsmand i fængsel. (Foto: Jonas Olufson) Krimi Mor til trafikdræbt: Han er en stakkel

I sekunderne efter ulykken kom flere løbende til - heriblandt en politibetjent, som også vidnede i retten tirsdag.

- Kæresten sad og aede hende over håret. Jeg knælede ned, og han kiggede på mig og skubbede mig væk. Jeg fornemmede, at det var for at værne om hende - han var fuldstændig i chok, forklarede betjenten, som kort efter fik hjælp fra flere kolleger.

Sygemeldt i flere måneder
Parret havde været kærester i godt tre uger, da ulykken skete, men havde kendt hinanden i nogle måneder.

- Vi mødte hinanden på bluesbaren og snakkede sammen en hel aften. Jeg vidste med det samme, at jeg kunne lide hende, fortæller han og tilføjer:

- Da vi havde set hinanden lidt, slog det bare klik, og vi vidste, at det var noget, vi begge ville. Vi var meget forelskede.

Se også: 23-årig erkender: Jeg kørte Cilla ihjel

Episoden har sat sine mærkbare spor i den svenske mand, som efterfølgende måtte søge psykolog og blive hjemme fra arbejde i to måneder.

- I dag går det bedre. Men billederne kommer stadig op i mit hoved hver eneste dag, fortæller han.

Kørte 230 km/t
I retten tirsdag var også seks andre vidner indkaldt, og to piger, der var med i dødsbilen, kunne blandt andet fortælle, at den 23-årige RJ havde drukket spiritus, inden han satte sig ind i bilen.

På et tidspunkt på køreturen mellem Farum og København, som RJ og tre andre kørte midt om natten for at komme til Amager, nåede speedometeret op på 230 km/t, forklarede en af pigerne.

Se også: Cilla dræbt i ulykke: Kræver rekordstraf til 23-årig

Derudover kunne flere vidner - heriblandt førnævnte betjent - fortælle, at RJ kørte over for flere røde lys og med en hastighed nær det dobbelte af de tilladte 50 km/t på H.C. Andersens Boulevard.

RJ erkendte de fleste af de 21 forhold, han er tiltalt for - heriblandt uagtsomt manddrab og spritkørsel - og får sin dom onsdag. Står det til anklageren, skal han have en rekordhøj straf på minimum fire års fængsel.

1 af 2 46-årige Cilla blev ramt af en sølvgrå BMW kort før klokken 4 en nat i november. (Foto: Ekstra Bladet/Privatfoto)
2 af 2 Marcus Andree mistede sin kæreste Cilla efter ganske få måneders bekendtskab. Hun blev revet ud af hånden på ham i en fodgængerovergang ved Tivoli. (Foto: Linda Johansen)