Mand frifundet efter 24 år i fængsel

Befandt sig næsten 1800 kilometer væk fra gerningssted, hvor han skulle have skudt en 22-årig

Jonathan Fleming forlod retslokalet sammen med sin mor, da han for første gang i 24 år var på fri fod. (Foto: AP)
Jonathan Fleming forlod retslokalet sammen med sin mor, da han for første gang i 24 år var på fri fod. (Foto: AP)

Et år før, han havde afsonet hele sin straf på 25 års fængsel, er amerikanske Jonathan Fleming tirsdag blevet frifundet for det mord, som anklagemyndigheden i 24 år har ment, han har begået.

Det skriver New York Daily News.

Anklagemyndigheden i bydelen Brooklyn i New York har dog nu fundet beviser for, at den i dag 51-årige mand befandt sig i Disney Land i Florida - næsten 1800 kilometer fra New York - da han i august 1989 skulle have skudt 22-årige Darryl Rush.

Jonathan Fleming har hele tiden holdt fast i netop den forklaring, men anklagemyndigheden har altså indtil nu ikke troet på den version af historien.

'Jeg har drømt om det her'
Den 51-årige mand var ikke overraskende meget lettet over frifindelsen.

- Dagen er endelig kommet. Jeg har drømt om det her i mange nætter. Nu er jeg endelig en fri mand, lød det fra Fleming, da han trødte ud af retslokalet.

- Jeg har det vidunderligt. Nu skal jeg ud og spise middag med min mor og min familie, og jeg skal leve resten af mit liv, siger den lykkelige mand, der for første gang i 24 år er på fri fod.

Anklagemyndigheden fandt blandt andet en telefonkvittering fra et hotel i Florida, hvor Fleming havde foretaget et telefonopkald få timer inden mordet i New York. Desuden havde politiet i Florida afhørt personalet på hotellet, der havde bekræftet, at han var i Florida, og ikke i New York.

Begge dele var en del af bevismaterialet under den oprindelige retssag, men det blev aldrig videregivet til mandens forsvarer.

Desuden blev et vidne, der havde udpeget Fleming som gerningsmand, senere sigtet for falsk vidneforklaring.

Kunne tage fly frem og tilbage
Selvom Fleming under retssagen havde fotos og videodokumentation fra ferien i Florida, lykkedes det anklageren at overbevise juryen om, at han kunne have taget et fly fra Florida til New York, for derefter at tage tilbage til Florida inden han tog hjem sammen med familien.

Den konklusion har anklagemyndigheden altså nu erkendt var forkert.

Den offentlige anklager, Kenneth Thompson, er i færd med at gennemgå gamle sager. Han er tidligere blevet kritiseret for, at det går for langsomt, men tre mænd er nu blevet løsladt efter at have været fængslet for noget, de ikke har gjort.

Anklageren mener derfor, det er et tegn på, at det er den rigtige fremgangsmåde.

1 af 2 Den frie mand ses her sammen med sin ekskone og mor i New Yorks gader. (Foto: AP)
2 af 2 Jonathan Fleming forlod retslokalet sammen med sin mor, da han for første gang i 24 år var på fri fod. (Foto: AP)