Vanvidsbilist får rekordstraf

23-årig, der kørte Cilla Olander Johansson ihjel, skal fire år og seks måneder i fængsel

Den 23-årige Ramze Abdullah Hassan Jabr får en rekordhøj straf for trafikdrabet på 46-årige Cilla Olander Johansson i november sidste år.

Således skal han i fængsel i fire år og seks måneder - en straf, der er højere end det er set tidligere i lignende sager. Derudover får han frakendt retten til at køre bil i 10 år.

- Der er ikke nogen undskyldende omstændigheder overhovedet. Du har kørt så hensynsløst, som det overhovedet er muligt, og det ender i en katastrofe, lød det blandt andet i dommerens begrundelse.

Leon Olander mistede sin mor alt for tidligt. (Foto: Linda Johansen) Krimi Trafikdræbte Cillas søn: Jeg har et hul i hjertet

Ulykken skete 2. november sidste år, hvor Cilla Olander Johansson var på vej hjem fra en bluesbar sammen med sin kæreste.

I en fodgængerovergang ved H.C. Andersens Boulevard og Tietgensgade ræsede Ramze Jabr over for rødt med en promille på mindst 1,01 og ramte 46-årige Cilla med så voldsom en kraft, at hun fløj 50 meter hen ad gaden og mistede det ene ben. Hun blev dræbt på stedet.

Se også: 'Billederne fra ulykken kommer op hver eneste dag'Se også: Vidner til dødsulykke: Folk skreg og sprang for livet

Ramze Jabr viste ikke de store følelser, da dommen blev læst op, men valgte efter en kort samtale med sin forsvarer at anke til en mildere straf.

Dommen var meget tæt på det, anklageren havde krævet, nemlig fem års fængsel, mens forsvareren mente, at der kunne blive tale om en straf på maksimalt 2,5 år - til dels fordi den 23-årige har tilstået, ligesom han indvilligede i at møde offerets mor i et konfliktråd.

Bitten Weiss har mødt sin datters drabsmand i fængsel. (Foto: Jonas Olufson) Krimi Mor til trafikdræbt: Han er en stakkel

Dommen er langt fra Ramze Jabrs første. I retten blev adskillige trafikdomme læst op - heriblandt to for spritkørsel og en for narkokørsel - ligesom han flere gange er blevet frakendt retten til at køre bil.

Således kørte han også rundt uden kørekort i november sidste år, hvor han under sin vanvittige kørsel var ved at ramme flere og i sidste ende bragede ind i Cilla Olander Johansson.

1 af 3 
2 af 3 
3 af 3