Ni års fængsel for Stefan-drab

27-årig har modtaget sin straf for knivdrab ved Avedøre. Overvejer anke, siger forsvarer

En 27-årig mand er fundet skyldig i drabet på Stefan Paludan (billedet) og straffes med ni års fængsel. (Foto: Privatfoto)
En 27-årig mand er fundet skyldig i drabet på Stefan Paludan (billedet) og straffes med ni års fængsel. (Foto: Privatfoto)

En 27-årig mand har netop modtaget sin straf for drabet på 22-årige Stefan Paludan, der i april sidste år blev stukket ned i Avedøre på Københavns Vestegn. Dommen lyder på ni års fængsel, oplyser den dømtes forsvarer, Michael Juul Eriksen til Ekstra Bladet.

Anklageren i sagen havde ellers krævet 12 års fængsel til den tiltalte, men dommeren fandt ifølge Juul Eriksen, at den 27-åriges personlige forhold talte med i regnskabet.

- Han er ikke tidligere straffet og har gode personlige forhold. Desuden befandt han sig (på drabstidspunktet, red.) i en situation, der kunne opfattes som nødværge, siger Michael Juul Eriksen og oplyser, at han sammen med sin klient har udbedt sig betænkningstid i forhold til eventuel anke af sagen.

- Med i regnestykket hører, at han (den dømte, red.) allerede har siddet varetægtsfængslet i et stykke tid, så hvis han reelt skal afsone i fire og et halvt år, kan han måske være ude om tre og et halvt år, lyder vurderingen fra advokaten.

Se også: Mand fundet skyldig for Stefan-drab

Tog kniv med i lommen
I retten har den tiltalte fortalt, at han handlede i selvforsvar.

- Jeg følte, at hvis jeg ikke gjorde noget, så ville han slå min bror ihjel med knytnæveslag. Jeg brugte kniven, fordi jeg ikke så nogle andre udveje, har den tiltalte tidligere forklaret i retten, hvor han desuden sagde:

- Jeg blev meget bange, da jeg så de her mange truende personer. Derfor tog jeg selv en kniv med i lommen, sagde den tiltalte i retten.

Ekstra Bladet har ved en tidligere lejlighed talt med flere af dræbte Stefan Paludans venner, der var til stede under slagsmålet og knivstikkeriet, og de har en anden udlægning af episoden.

- De tre brødre var ekstremt aggressive, da de steg ud af bilen. Og da de umotiveret banker en af mine venner i gulvet, så starter slagsmålet, siger Kristoffer Lehnert til Ekstra Bladet om episoden på parkeringspladsen.

De vidner, som Ekstra Bladet har talt med, understreger, at de ikke så selve knivstikkeriet, men de kan slet ikke forstå, hvorfor det skulle ende med drab. De mener, at den skyldige burde vide, hvad han foretog sig.

Jeg har aldrig i min vildeste fantasi forestillet mig, at jeg skulle være en del af sådan noget. Det er en episode i mit liv, jeg aldrig glemmer, siger Kristoffer Lehnert til Ekstra Bladet.