To mænd sigtet for knivdrab på 68-årig

44-årig og 48-årig sigtet for at have stukket 68-årige Preben Wennerwald ihjelSe også: Mand dræbt af knivstik

To mænd på henholdsvis 44 og 48 år er ved Retten i Lyngby blevet fremstillet i grundlovsforhør, sigtet for tirsdag at have stukket den 68-årige Preben Wennerwald ihjel.

Offeret blev i går aftes fundet dræbt i sin lejlighed i Teglporten i Birkerød.

Se mere video på localeyes.dk

- Han er blevet stukket tre steder med kniv, har pressechef ved Nordsjællands Politi Henrik Suhr udtalt til Ekstra Bladet.

Begge de sigtede blev anholdt natten til onsdag.

Fremstillingen i dag er sket bag lukkede døre, og begge mænd er desuden beskyttet af navneforbud.

Mændene nægter sig skyldige, siger Ekstra Bladets udsendte.

44-årig ventede i sofaen
Vicepolitiinspektør Henning Svendsen fortæller til Ekstra Bladet, at den nu sigtede 44-årige sad - noget påvirket - i den dræbtes sofa, da politiet ankom til gerningsstedet.

- Han sad vel og ventede på, at politiet kom, men det skal vi have undersøgt.

Den 48-årige mand, som også er blevet anholdt, kom forbi lejligheden, hvor han opdagede den døde mand på gulvet. Han har ifølge Henning Svendsen forklaret, at han derpå lånte en telefon hos en nabo til at ringe 112 og bagefter cyklede hjem.

- Vi skal have fuldstændig styr på, om han lavede noget der udover at konstatere, at hans bekendte var knivdræbt og hvorfor han kørte hjem, siger Henning Svendsen.

- Han har fået taget prøver på Retsmedicinsk Institut - også for alkoholpåvirkning. Men han kan også have været påvirket psykisk.

Politiet blev første gang tilkaldt klokken 23.16 tirsdag. Derefter indløb endnu et alarmopkald.

Dræbt med køkkenkniv
Ifølge Henning Svendsen ringede begge de nu anholdte indenfor kort tid 112 for at fortælle om den døde 68-årige, og politiet forsøger nu at få klarhed over historikken for at fastslå, hvem der ringede hvornår.

- Vi kender ikke historikken fra aftenens forløb og hvad der er foregået, og det efterforsker vi naturligvis nu. Vi har ikke fået henvendelser fra omkringboende om slagsmål, råb, skrig og skrål, så vi må afhøre os frem til det, siger Henning Svendsen.

Politiet formoder, at den 68-årige er blevet slået ihjel med en af sine egne køkkenknive:

- Vi har sikret en kniv - en køkkenkniv, som vi formoder er gerningsvåbnet, siger Henning Svendsen.

Ekstra Bladet følger sagen.