Skoleelever stukket ned på skole

En person er blevet anholdt efter knivstikkeri på en high school i Pittsburgh

Mange elever blev kvæstet, da en person gik amok på deres skole i Pittsburgh, USA. (AP Photo/Keith Srakocic)
Mange elever blev kvæstet, da en person gik amok på deres skole i Pittsburgh, USA. (AP Photo/Keith Srakocic)

Omkring 20 elever er onsdag blevet stukket ned på en high school i Pittsburgh i USA.

De lokale myndigheder oplyser til CNN, at en person er blevet anholdt, men de nøjagtige omstændigheder er fortsat uklare, fortæller en talsmand, Dan Stevens, fra det lokale beredskab.

Den anholdte skulle være elev på skolen.

Knivstikkeriet skete kl. 07.13 lokal tid, da eleverne var på vej til deres klasser.

Overfaldene skete ifølge talsmanden i flere klasseværelser og på gange på 1. sal i en bygning i gymnasiedelen på Franklin Regional Senior High School, der ligger i Murrysville øst for storbyen Pittsburgh.

Syv teenagere i alderen 14 til 17 år, og en voksen bliver behandlet på det nærliggende Forbes Regional Hospital i Monroeville, Pennsylvania, ifølge Dr. Chris Kaufmann.

Deres skader er 'ret alvorlige' og 'nogle er klart livstruende', siger han, ifølge CNN.

Ofrene blev stukket i torso, maven, brystet og ryggen, og to personer blev sendt direkte på operationsbordet, ifølge lægen. En tredje bliver gjort klar til operation, mens resten bliver undersøgt for at fastslå deres skader.

Motivet til knivstikkeriet er endnu ukendt.

Franklin Regional Senior High School er en stor skole med 4.000 elever på flere alderstrin. Knivstikkeriet skete på gymnasiedelen for de 14-17-årige.

Undervisningen blev omgående aflyst i de mindre klasser, mens high school klasserne blev evakueret til mellemskolen.

Opdateres...

[

FAKTA: Her er de seneste års voldsomme skolemassakrer

Onsdag gik en elev på en amerikansk high school i delstaten Pennsylvania amok med en kniv og sårede omkring 20 af sine skolekammerater og en voksen.

Her er nogle af de værste skyderier på skoler og universiteter i USA gennem de senere år, hvor det er kommet til dødsofre:

* December 2012: Skoleskyderi på grundskolen Sandy Hook i Newtown, Connecticut. 20 børn mellem seks og syv år samt seks voksne bliver dræbt, inden gerningsmanden skyder sig selv.

* April 2012: Syv mennesker meldes dræbt, efter at en mand har skudt omkring sig på et kristent universitet i Oakland, Californien. Den formodede gerningsmand anholdes kort efter.

* Februar 2008: Fem bliver dræbt af en 27-årig tidligere studerende på Northern Illinois University nær Chicago, inden han skyder sig selv.

Samme måned skyder en sygeplejerskestuderende to af sine medstuderende på Louisiana Technical College i Baton Rouge, inden hun begår selvmord.

* April 2007: En svært bevæbnet studerende dræber 32 personer og sårer 15 andre på et teknisk universitet i delstaten Virginia i USA. Der er tale om det værste massedrab på et universitet i USA.

Den 23-årige drabsmand viste gennem længere tid tegn på, at han havde psykiske problemer.

* Marts 2005: En 16-årig dreng skyder fem elever, en lærer og en sikkerhedsvagt på en skole i Minnesota i USA. Han dræber også sin bedstefar og dennes bekendte.

* April 1999: To unge mænd dræber 12 medstuderende og en lærer på Columbine High School i Littleton i Colorado i USA, inden de begår selvmord. Der er lavet flere film om Columbine-massakren, blandt andet Michael Moores "Bowling for Colombine".

Kilder: AFP, Reuters, dpa, BBC, CNN.

/ritzau/

]
1 af 3 Eleverne blev evakueret fra skolen efterfølgende. (AP Photo/Gene Puskar)
2 af 3 (AP Photo/Keith Srakocic)
3 af 3 Mange elever blev kvæstet, da en person gik amok på deres skole i Pittsburgh, USA. (AP Photo/Keith Srakocic)