Han stak sine medstuderende ned

Identiteten på amerikansk gymnasie-knivstikker er blevet frigivet

16-årige Alex Hribal gik amok onsdag morgen amerikansk tid, da han stak 20 mennesker ned med to knive. (PRIVATFOTO)
16-årige Alex Hribal gik amok onsdag morgen amerikansk tid, da han stak 20 mennesker ned med to knive. (PRIVATFOTO)

Den amerikanske presse har nu offentliggjort billeder af den 16-årige dreng, der klokken 7.15 lokal tid gik amok med knive på et gymnasium i delstaten Pennsylvania i USA.

Se også: Skoleelever stukket ned på skole

Den 16-årige Alex Hribal bliver sigtet for det voldsomme overfald, hvor 19 elever og en sikkerhedsvagt blev ramt, da han gik amok med to knive på Franklin Regional High School i Murrysville.

Det skriver New York Post.

Se også: Skræmt øjenvidne til knivdrama: Han stak alle på sin vej

Syv personer var i kritisk tilstand efter det brutale overfald, men alt tyder på, at alle ofre overlever teenagerens pludselige blodrus. På grund af den voldsomme overfald vil den 16-årige blive retsforfulgt med de samme rettigheder som en voksen på trods af hans lave alder.

Se også: Stak alle ned på skolegangen med to knive

Politiet har endnu ikke fastslået noget motiv for overfaldet, men et truende telefonopkald til en af skolens elever før overfaldet er blandt de ting, som blandt andet FBI skal hjælpe med til at efterforske.

Alex Hribal selv blev kortvarigt indlagt på hospitalet efter han var blevet anholdt, da han havde fået skader på armen. Han var blevet overmandet af en sikkerhedsvagt og en skoleleder, efter han havde gået amok på sine medstuderende.

Den 16-årige dreng nåede at fortsætte sin blodrus i en halv time, før han blev anholdt af politiet. I alt fem nærliggende hospitaler tog sig af de sårede elever efter den brutale morgen, som fortsætter rækken af USA's skræmmende historik for tilsyneladende umotiverede angreb på sagesløse skolebørn.

[

FAKTA: Her er de seneste års voldsomme skolemassakrer

Onsdag gik en elev på en amerikansk high school i delstaten Pennsylvania amok med en kniv og sårede omkring 20 af sine skolekammerater og en voksen.

Her er nogle af de værste skyderier på skoler og universiteter i USA gennem de senere år, hvor det er kommet til dødsofre:

* December 2012: Skoleskyderi på grundskolen Sandy Hook i Newtown, Connecticut. 20 børn mellem seks og syv år samt seks voksne bliver dræbt, inden gerningsmanden skyder sig selv.

* April 2012: Syv mennesker meldes dræbt, efter at en mand har skudt omkring sig på et kristent universitet i Oakland, Californien. Den formodede gerningsmand anholdes kort efter.

* Februar 2008: Fem bliver dræbt af en 27-årig tidligere studerende på Northern Illinois University nær Chicago, inden han skyder sig selv.

Samme måned skyder en sygeplejerskestuderende to af sine medstuderende på Louisiana Technical College i Baton Rouge, inden hun begår selvmord.

* April 2007: En svært bevæbnet studerende dræber 32 personer og sårer 15 andre på et teknisk universitet i delstaten Virginia i USA. Der er tale om det værste massedrab på et universitet i USA.

Den 23-årige drabsmand viste gennem længere tid tegn på, at han havde psykiske problemer.

* Marts 2005: En 16-årig dreng skyder fem elever, en lærer og en sikkerhedsvagt på en skole i Minnesota i USA. Han dræber også sin bedstefar og dennes bekendte.

* April 1999: To unge mænd dræber 12 medstuderende og en lærer på Columbine High School i Littleton i Colorado i USA, inden de begår selvmord. Der er lavet flere film om Columbine-massakren, blandt andet Michael Moores "Bowling for Colombine".

Kilder: AFP, Reuters, dpa, BBC, CNN.

/ritzau/

]
1 af 3 (Foto: AP)
2 af 3 (Foto: AP)
3 af 3 16-årige Alex Hribal gik amok onsdag morgen amerikansk tid, da han stak 20 mennesker ned med to knive. (PRIVATFOTO)