Drabsmistænkt fængslet efter 2,5 år på flugt

Efter at have været efterlyst internationalt blev en 38-årig mand onsdag anholdt i Københavns Lufthavn. Han er mistænkt for drabet på Muhammed Arfan i Høje Gladsaxe

Muhammed Arfan blev dræbt i 2011.
Muhammed Arfan blev dræbt i 2011.

En 38-årig mand er blevet anholdt og fængslet i fire uger efter 2,5 år på flugt.

Manden, der er sigtet for et drab begået i november i 2011 i Høje Gladsaxe, blev anholdt i Københavns Lufthavn onsdag, efter at have været efterlyst internationalt via Interpol i flere år.

Manden er torsdag blevet varetægtsfængslet i fire uger i et grundlovsforhør i retten i Glostrup. Der er blevet nedlagt navneforbud i sagen.

Se også: Drabsmand flygtede i taxa

Offeret er den 45-årige familiefar Muhammed Arfan, som blev efterladt i en blodpøl efter at være blevet slået i hovedet med en ratlås 10. november 2011.

I sommeren 2012 blev en dengang 39-årig mand dømt i sagen. Den dømte er storebror til den mand, som nu er blevet anholdt. Storebroren fik et års fængsel for sin rolle i sagen, som bestod i grov vold mod Muhammed Arfan. Han havde altså ikke deltaget i selve drabet.

Se også: 39-årig fremstilles for drab

Retten fandt det dengang bevist, at storebroren havde skygget Arfan i sin taxa, påkørt ham med bilen og medvirket til grov vold mod ham.

Det er dog anklagemyndighedens opfattelse, at det er lillebroren, som har udført selve drabet. Lillebroren sprang efter drabet ind i storebrorens taxa, og de flygtede sammen fra stedet.