Ny Morten Storm-bog anklager: PET-agenter brugte terrorpenge på prostituerede

Morten Storms vilde historie udkommer på engelsk nu med flere detaljer

Morten Storms bemærkelsesværdige historie udgives nu som ny bog på blandt andet engelsk.(Foto: Linda Johansen)
Morten Storms bemærkelsesværdige historie udgives nu som ny bog på blandt andet engelsk.(Foto: Linda Johansen)

Først var Morten Storm rocker på Vestsjælland, derefter konverterede han og blev hårdkogt Islamist.

Siden begyndte han at vakle i troen, hvorefter han begyndte at arbejde som agent for en række vestlige efterretningstjenester, hvor Politiets Efterretningstjeneste (PET) indtog den førende rolle. Også CIA og engelske MI6 nød godt af hans agentarbejde - ifølge egen forklaring spillede Morten Storm en central rolle forud for USA's likvidering af den højtstående Al-Qaeda figur, Anwar Al-Awlaki.

Han blev dræbt i et droneangreb i Yemen 30. september 2011.

Hele den ganske opsigtvækkende historie blev bragt først i Jyllands Posten og siden udgivet som bog i samarbejde med tre journalister.

Historien vækkede opsigt langt ud over landets grænser. Og nu udgives historien så igen. Denne gang på engelsk i samarbejde med to CNN journalister. Den nye bog oversættes derefter til både fransk, tysk, kroatisk, spansk og portugisisk.

Ingen lykkelig slutning
Som det allerede er beskrevet i både Jyllands Posten og den danske bogudgivelse, så fik Storms samarbejde med efterretningstjenesterne langt fra nogen lykkelig slutning. Om end både Storm og især de PET-agenter, han arbejdede sammen med forstod at bruge løs af PET's pengebeholdning.

Og den del bliver udførligt beskrevet i den nye, engelske udgave af bogen. Her nævnes det blandet andet, hvordan PET-folkene ifølge Storm ved flere lejligheder brugte PETs penge på prostituerede, når de mødtes på dyre hoteller rundt om i udlandet.

- Der blev brugt rigtigt mange penge. På to dage i Portugal brugte PET-folkene mellem 150.000 og 200.000 kr, siger Morten Storm.

Det var mens Jakob Scharf var chef for PET. Scharf trådte tilbage fra chefposten 3. december i fjor efter, at Ekstra Bladet gennem en længere periode havde beskrevet, hvordan efteretningstjenestens 600 politifolk og 50 HK'ere havde nægtet alt samarbejde med ledelsen på grund af hans ledelsesstil.

Oven i kom beskyldninger om, hvordan Scharf selv havde frådset med penge, der ellers skulle bruges til terrorbekæmpelse.

Konen nægtet opholdstilladelse
Nu kæmper Morten Storm endnu en kamp mod myndighederne, fordi hans yemenitiske kone ikke kan få opholdstilladelse.

- Tænk engang at min kone skal kæmpe mod hjemsendelse til Yemen. Det er takken efter, at jeg arbejdede for efterretningstjenesten, siger Morten Storm til Ekstra Bladet.

- Vi er i dag separeret. Hun er ramt af stress og er psykisk gået ned med flaget efter det store pres, siger Morten Storm.

Den nye bog føjer desuden yderligere detaljer til det i forvejen kendte materiale om forskellige missioner, ligesom andre missioner er føjet til.

Den engelske bog udkommer d. 3. juli.