Brutale hjemmerøvere får lov at blive i Danmark

Slap med betinget udvisning: Seks og syv års fængsel til hjemmerøvere, som blandt andet brændemærkede offer med rødgloende koben

Den ene af hjemmerøverne hævede 2000 kroner på offerets dankort hos Danske Bank i Nakskov. (Foto: Politiet)
Den ene af hjemmerøverne hævede 2000 kroner på offerets dankort hos Danske Bank i Nakskov. (Foto: Politiet)

To mænd med serbisk baggrund slap med en betinget udvisning af Danmark, da et nævningeting ved retten i Nykøbing Falster i går satte punktum i sagen om et brutalt hjemmerøveri sidste år i Søllested på Lolland.

Til gengæld skal Veljko Burilo, 24, og Mirsad Suljevic, 28, i fængsel i henholdsvis seks og syv år, fordi de en nat i februar trængte ind hos 55-årige Finn C og 66-årige Jens H på Rødbyvej i Søllested, hvor de begik det afstumpede røveri.

Familie og venner til de to serbere var mødt talstærkt op i retten, da straffen skulle udmåles.

-Nej, nej, nej, lød det fra tilhørerpladserne, da dommeren sagde, at Veljko Burilo og Mirsad Suljevic var blevet udvist – og derefter holdt en lille pause – inden han tilføjede betinget.

Smil og knus i retten
Så kom der smil på hos både de dømte og deres mange bekendte, hvoraf flere løb over for at give en krammer.

Under hjemmerøveriet blev Finn C. slået, sparket og bagbundet med strips, mens røverne desperat ledte efter kontanter. De pressede også flere gange et rødglødende koben mod mandens venstre arm, inden det rædselsslagne offer fik stukket en skarpladt Luger pistol i munden og truet på livet.

Mens den 55-årige blev mishandlet, vogtede en tredje røver over 66-årige Jens H, som sad i et andet værelse med iltmaske på.

Da røverne havde fået udleveret 11.000 kroner, et dankort med pinkode samt nogle smykker forsvandt de fra ejendommen.

Et par måneder senere ransagede politiet tilfældigt en garage i Nakskov, som var lejet ud til Veljko Burilo. Her fandt de pistolen fra røveriet med Finn C’s dna på løbet. Der blev også fundet en elefanthue med dna-spor efter Mirsad Suljevic.

Se også: Risikerer udvisning: ’Så kan jeg lige så godt skyde mig’

En 22-årig mand med libanesiske rødder blev frifundet for røveriet. Menblev idømt otte måneders fængsel for salg af et større parti hash.

Retten bestemte, at de to røveridømte skal betale 25.000 kroner i erstatning til Finn C, me4ns Jens H. får knapt 10.000.

Begge udbad sig betænkningstid med hensyn til at anke dommen.

1 af 2 Finn C. offer for brutalt hjemmerøveri i Søllested på Lolland. Han blev slået, sparket, truet med pistol og brøndemærket med et glødende koben. (Foto: Per Rasmussen)
2 af 2 Den ene af hjemmerøverne hævede 2000 kroner på offerets dankort hos Danske Bank i Nakskov. (Foto: Politiet)