Retsgenetiker: 17-årig havde dna på sig

Retsgenetiker forklarer, at 17-årig forurettet efter al sandsynlighed havde dna fra nu tidligere Falck-redder på sig

Det angivelige sexovergreb fandt sted i en Falck-ambulance, der fragtede en meget beruset 17-årig pige til sygehuset i Slagelse.(Foto: Jens Dresling)
Det angivelige sexovergreb fandt sted i en Falck-ambulance, der fragtede en meget beruset 17-årig pige til sygehuset i Slagelse.(Foto: Jens Dresling)

RETTEN I NÆSTVED (Ekstra Bladet): Sagen mod en 40-årig tidligere Falck-redder, der er tiltalt for at voldtage en 17-årig pige i en ambulance, er gået ind i den afgørende og tekniske fase.

En retsgenetiker har netop afgivet forklaring, og hans undersøgelse viste, at det 17-årige mulige voldtægsoffer med størst mulige sandsynlighed havde dna på sig fra den tidligere Falck-redder.

Retsgenetikeren har sammen med sine kollegaer undersøgt pigens trusser, BH, strømpebukser og kjole, og han forklarede, at der med stor sandsynlighed er fundet dna på pigen, der stammer fra den 40-årige tidligere Falck-redder.

Krimi Falck-redder tiltalt i uhyggelig sag: Tændte sirene for at skjule voldtægt

Den tidligere Falck-redder nægter samleje med pige, men forklarede ved gårsdagens retsmøde, at hun, ifølge hans forklaring, var med på at kæle for hans lem med hånden. Og det er grunden til, at hun - ifølge den tiltalte - havde hans dna på sig.

Nægter voldtægt
Sagens helt store spørgsmål er, om den tidligere Falck-redder har voldtaget den 17-årige pige eller ej. Han nægter sig skyldig, mens pigen siger, at hun blev voldtaget, mens hun var lammet af sin beruselse.

Retsgenetikerens undersøgelse viser ikke spor af den 40-åriges sæd i pigens vagina, men en overlæge vil ikke afvise, at der har fundet et samleje med en anden person sted.

Se også: Tiltalt for ambulance-voldtægt: I dag falder dommen

- Når der har været penetration i skeden, så vil der altid være spor af mandens dna. Men det kan ofte være i så små mængder, at det er umuligt at måle. Det er langt fra sikkert, at man finder noget, siger overlægen i Retten i Næstved.

Hun var helt væk
Voldtægten er angiveliget fundet sted på en ambulancetur fra en lille by udenfor Ringsted til Slagelse Sygehus. Pigen havde været til fest, men havde tilsyneladende drukket så meget, at hendes veninde måtte ringe efter en ambulance.

I retten er det blevet fastslået, at pigen havde en promille på 1,8 og derfor var ukontaktbar.

- Hun var helt væk i flere timer, sagde den veninde, der sad på forsædet i ambulancen, mens den 17-årige, ifølge tiltalen, blev udsat for sexovergreb bag i ambulancen, da hun afgav forklaring i Retten i Næstved.

Da pigen kom til sig selv på Slagelse Sygehus cirka 45 minutter efter ambulanceturen, fortalte hun, at hun var blevet voldtaget. Hun kunne huske sexovergrebet, men var tilsyneladende ikke i stand til at gøre modstand, fordi hun var lammet af de store mængder alkohol.

Derfor blev politiet kontaktet, og sagen blev anmeldt.

Dommeren vil i løbet af eftermiddagen tage stilling til om den tidligere Falck-redder bliver fundet skyldig i at have voldtaget pigen.