Pædagog dømt: Bedøvede og voldtog 11-årig

Idømt 5 år og 6 måneders fængsel for sexmisbrug af små drenge

Foto: Mogens Flindt
Foto: Mogens Flindt

Hans arbejde var at passe på børn, men i stedet gjorde en mandlig pædagog livet til et helvede for flere af de børn, han omgav sig med.

Nu er pædagogen Bernd Schaedla, der arbejdede i en SFO i Lyngby frem til sin anholdelse, blevet idømt 5 år og 6 måneders fængsel i Retten i Lyngby for over en længere årrække at have bedøvet og voldtaget en dreng flere gange, fra han var 11 til 15 år, ligesom han er dømt for at have haft anden kønslig omgængelse end samleje med to drenge, flere tilfælde af blufærdighedskrænkelse samt besiddelse af en stor mængde børnepornografiske billeder.

Manden, der samtidig blev frataget retten til at arbejde med børn og unge under 18 år, modtog dommen på stedet.

Se også: Filmede skoledrenge i badet: Jeg kunne ikke lade være

- Det har været en meget grov sag. Det er en pædagog, som har ansvar for børn, som samtidig med sit virke med at tage vare på børn laver nogle overgreb, hvilket er superskærpende, siger vicepolitiinspektør Henning Svendsen fra Nordsjællands Politi og tilføjer, at det gør sagen endnu mere grov, at manden bedøvede og voldtog et af børnene.

Manden erkendte selv store dele af anklagerne i retten og forklarede, at det var en trang, som når narkomaner har brug for stoffer.

I retten forklarede han, hvordan han havde lavet optagelser af seks-otte-årige drenge i badet på den skole, han var ansat på som pædagog.

Se også: Pædagog erkender sexmisbrug: Meldt til politiet af søster

- Jeg optog med min telefon, og jeg gjorde det diskret, forklarede han og tilføjede:

- Det er svært at svare på, hvorfor jeg gjorde det. Det har været en eller anden trang inde i mig. Jeg kunne ikke lade være.

Under anklagerens forelæggelse kom det frem, at sagen begyndte at rulle i juni sidste år, hvor mandens søster gik til tysk politi, fordi hun havde fundet en video på en mobil, hun havde fået af sin bror. Videoen hed et drengenavn efterfulgt af '13 år' og viste en voksen mand have sex med et barn.

Forældre gav allerede i 2005 udtryk for mistanke til den 38-årige pædagog, der nu er dømt for at have forgrebet sig på børn, og to SFO-ledere har mistet jobbet som følge af sagen.

Se også: Pædagog tiltalt for sexmisbrug: To SFO-ledere fyret