Ny bandekonflikt: Øksevold, overfald og skyderier

Junior-rockere og bandemedlemmer kører bandekonflikt på den Københavnske vestegn

Om aftenen 3. april blev en 18-årig mand overfaldet i Rødovre. Her fik han blandt andet et øksehug i halsen.(Foto: Kenneth Meyer)
Om aftenen 3. april blev en 18-årig mand overfaldet i Rødovre. Her fik han blandt andet et øksehug i halsen.(Foto: Kenneth Meyer)

Gennem den seneste måned har en ny bandekoflikt ulmet på den Københavnske vestegn. Kilder med indsigt i miljøet beskriver, hvordan parterne henholdsvis er en gruppe juniorrockere med tilknytning til Bandidos, der står over for en gruppe folk med relation til banden Brothas.

- Vi mener, der er en sammenhæng mellem episoden i aften i Rødovre og så en eller flere tidligere episoder, vi har haft på på det seneste siger Carsten Jansson, efterforskningsleder, Vestegnens Politi, til Ekstra Bladet.

Han vil ikke bekræfte Ekstra Bladets oplysninger, men siger, at der er tale om personer med tilknytning til 'to grupperinger'.

Se også: Stort politiopbud ved rockerhus efter overfald

Tidligt tirsdag aften var seneste sammenstød, hvor en 19-årig mand blev overfaldet på Roskildevej i Rødovre.

- Manden bliver overfaldet i sin bil af en flok personer, der springer ud af tre køretøjer, siger Carsten Jansson.

- Offeret har ikke ønsket at snakke med os - hvilket er ganske normalt i det miljø, siger efterforskningslederen.

Efterfølgende gennemførte politiet en aktion mod Bandidos' klubhus på Kirkegade i Hvidovre.

- Ingen blev anholdt, tilføjer Jansson.

Ifølge andre kilder menes overfaldsmændene at have tilknytning til Bandidos.

Omkring klokken 21 torsdag 3. april blev en 18-årig overfaldet ved Nørrekær i Rødovre. Under overfaldet fik han blandt andet et øksehug i halsen.

Se også: Økseoverfald i Rødovre: teenagere sigtes for drabsforsøg

Overfaldet skete på åben gade, og offeret, der kom på sygehuset, er uden for livsfare.

Dagen efter anholdt politiet fire unge i alderen 18-20 år. Heraf blev to dagen efter fremstillet i grundlovsforhør og sigtet for drabsforsøg. Begge har ifølge kilder tilknytning til bandegrupperingen Brothas.

Kilderne beskriver, hvordan der gennnem den seneste måneds tid har været yderligere episoder.

En af de mere alvorlige skete om aftenen 17. marts, hvor to unge, der var kørende på en scooter, affyrede mindst fem skud mod unge, der stod på p-pladsen ved Fakta-butikken på Fortvej i Rødovre.

Se også: Politiet: To mænd på knallert åbnede ild

Projektilerne fløj vildt omkring, hvoraf et røg gennem ruden til butikkens overbo. Ejendommen, der huser Fakta-butikken, indeholder ligeledes ældreboliger. Og den kvindelige beboer, der er over 80 år, sad i sin stue, da projektilet trængte gennem ruden.

Efterfølgende fandt politiet en afbrændt scooter et andet sted på Vestegnen, der muligvis har været brugt til skyderiet.

Der har tidligere været konflikt mellem Brothas og Bandidos. Det var i fjor, hvor der blandt andet blev affyret skud fra en Kalashnikov riffel mod Bandidos-klubhuset i Hvidovre.

Se også: Bandidos-klubhus ramt af skudsalve

Det nye konfliktscenarie har til dels rødder i den konflikt, vurderer kilderne. Men samtidig har en godt to måneder gammel episode, hvor en Bandidos-rocker fik tæsk, fået scenariet til at blusse op igen.

I forbindelse med denne artikel er Ekstra Bladet blevet kontaktet af en repræsentant for banden Brothas.

Han afviser, at grupperingen er i konflikt.

- Vi har nogle medlemmer i Rødovre, men de har ikke været udsat for noget, siger han.

1 af 2 Efter tirsdagens overfald i Rødovre stormede politiet Bandidos' klubhus på Kirkegade i Hvidovre.(Foto: Kenneth Meyer)
2 af 2 Om aftenen 3. april blev en 18-årig mand overfaldet i Rødovre. Her fik han blandt andet et øksehug i halsen.(Foto: Kenneth Meyer)