Højreekstremist fængslet for vold i Aarhus

En 25-årig mand fra den politiske venstrefløj blev væltet af sin cykel og udsat for vold fredag aften i Aarhus. En 20-årig højrefløjsaktivist er fængslet i sagen

En 25-årig mand fra den politiske venstrefløj blev fredag aften udsat for vold af en gruppe personer fra den yderste højrefløj i Aarhus, oplyser Østjyllands Politi.

En 20-årig mand er anholdt og sigtet i sagen, og han blev lørdag formiddag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus med krav om varetægtsfængsling, oplyser politikommissær Thomas Hinge.

Den 20-årige blev varetægtsfængslet frem til den 8. maj i surrogat, oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse. Grundlovsforhøret foregik for lukkede døre.

- Han er sigtet for i forening med flere af have slået og sparket den 25-årige, fortæller Thomas Hinge.

Der er ikke rejst sigtelse efter straffelovens bestemmelse om, at overfaldet skulle være motiveret i offerets politiske overbevisning.

Den sigtede 20-årige mand er formentlig en del af den højrenationalistiske hooligangruppe White Pride.

- Vi har grund til at tro, at den sigtede er fra gruppen White Pride, siger politikommissær Thomas Hinge lørdag formiddag til Ekstra Bladet.

Den 25-årige mand kom ikke til skade ved overfaldet, som foregik i midtbyen i Aarhus. Ved overfaldet blev offeret væltet af sin cykel og udsat for vold.

Politiet har rejst sigtelse efter den milde voldsparagraf, og den er normalt ikke nok til at kunne begrunde en varetægtsfængsling.

Det kan dog komme på tale i tilfælde, hvor den sigtede har andre voldssager på samvittigheden.

Retten i Aarhus valgte da også at fængsle manden på baggrund af en bestemmelse i retsplejeloven, som begrunder fængslingen i, at der er risiko for, at den sigtede på fri fod vil begå ny kriminalitet.

Den bestemmelse tages netop i brug, når den sigtede er kendt som voldsmand i politiets registre.

Retten i Aarhus har bestemt, at manden ikke skal sættes i fængsel, men i stedet indlægges på en psykiatrisk afdeling.