Mysterium: Tre-årig forsvandt - kom hjem to døgn senere

Kæmpe politieftersøgning i Australien endt lykkeligt, men tilbage står: Hvad lavede lille Chloe i 42 timer hjemmefra?

Politikomissær Kevin Guteridge sagde efter at tre-årige Chloe forsvandt og blev fundet igen:  - Det er et mirakel, at pigen er fundet. Nu ser vi på alle aspekter af denne sag og må bevare et meget åbent sind. (Foto: Childers Police)
Politikomissær Kevin Guteridge sagde efter at tre-årige Chloe forsvandt og blev fundet igen: - Det er et mirakel, at pigen er fundet. Nu ser vi på alle aspekter af denne sag og må bevare et meget åbent sind. (Foto: Childers Police)

En kæmpe eftersøgning i lillebyen Childers i Australien er endt lykkeligt efter, at den treårige Chloe Campbell i nat blev fundet i god behold.

Men midt i lettelsen over, at forældrenes mareridt blev vendt til jubel, ligger et nyt mysterium:

Hvem stod bag lille Chloes forsvindingsnummer, og hvor havde barnet tilbragt de sidste 42 timer?

Politikommissær Kevin Guteridge:

- Det er et mirakel, at pigen er fundet. Nu ser vi på alle aspekter af denne sag og må bevare et meget åbent sind.

Dramaet tog sin begyndelse torsdag morgen klokken seks lokal tid. Her opdagede forældrene Tammy og Garth, at den lille pige var forsvundet fra stuen, hvor hun havde fået lov til at sove sammen med to søstre. I stuen stod et vindue åbent.

Sammen med barnet var også pigens lille krammehund og hendes sovepose væk.

Politiet i Childers, der ligger i det sydøstlige Queensland, slog storalarm. Helikoptere, hunde og ridende politi blev sat ind i eftersøgningen.

I mens sammenlignede australske og engelske medier Chloe-sagen med den uopklarede sag om engelske Maddie, der blev bortført fra et feriested i Portugal.

En borger i byen berettede overfor medierne, at han på et overvågningskamera fra området omkring sin egen bolig kunne se to mænd og et barn den morgen, Chloe forsvandt. Og at det virkede, som om barnet kendte de to personer.

Chloes forældre trådte frem i en gribende tv-appel, og små to døgn efter barnets forsvinden kom gennembruddet.

Betjente opdagede pludselig den lille pige gå rundt på en sportsplads kort efter midnat til lørdag. Pladsen ligger ganske nær ved forældrenes hus.

Pigen så umiddelbart ud til at være fysisk uskadt.

I løbet af kort tid blev forældrene genforenet med datteren på det lokale hospital, hvor barnet gennemgik et hurtigt lægetjek, skriver abc.net.au.

Moderen Tammy til medierne:

- Tak til alle, der har hjulpet og har prøvet at finde Chloe og få hende sikkert hjem. Jeg er himmelhenrykt.

Moderen har fortalt, at barnet har det fysisk fint, men at hun var meget meget træt på hospitalet.

- Jeg har bare ligget på en seng og krammet hende. På et tidspunkt åbnede hun øjnene og sagde: Mor, kan vi tage hjem nu?

Politikommissæren har overfor de lokale medier ikke villet sige noget om, hvorvidt barnet var iført det tøj, hun forsvandt i, og om der er spor efter folk, som har sat barnet af, på pladsen.

Politiet regner med snarest at afhøre pigen for at løse mysteriet om, hvorfor hun forsvandt.