Bevæbnede mænd tømmer politistation for våben

Affyrer skud og kaster chokgranater under belejring af ukrainske politistation nær grænsen til Rusland

Bevæbnede mænd i militæruniform har taget kontrol over denne politistation i det østlige Ukraine. (Foto: AP)
Bevæbnede mænd i militæruniform har taget kontrol over denne politistation i det østlige Ukraine. (Foto: AP)

Adskillige bevæbnede mænd i militæruniformer har erobret en politistation i det østlige Ukraine. Det oplyser indenrigsminister Arsen Avakov ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Bevæbnede mænd i camouflageuniformer indtog politistationen i Slaviansk. Reaktionen vil være meget hård, fordi der er forskel på demonstranter og terrorister, skriver Avakov uden at komme med flere detaljer.

Ifølge BBC blev der både affyret skud og kastet chokgranater under overtagelsen af politistationen i Slaviansk, der ligger 130 kilometer fra grænsen til Rusland.

Ifølge ukrainsk politi stjal angriberne mindst 400 håndvåben og 20 automatrifler fra en politistation.

Pro-russiske demonstranter har i de seneste dage taget kontrol over bygninger, der tilhører de regionale myndigheder i flere østukrainske byer.

Regeringen i Kijev havde sat en tidsfrist til fredag, da demonstranterne skulle være ude af de besatte bygninger, men der har ikke været tegn på, at det ukrainske politi vil tvinge dem ud.

- Jeg vil gentage det: De, der vil have dialog, vil opnå dialog og en søgen efter løsninger. De, der ønsker oprør, sætter ild til bygninger og skyder på folk, politi, terrorisere med køller og masker, de folk vil opnå et passende svar, siger indenrigsminister Avakov ifølge Reuters.

Demonstranterne kræver en folkeafstemning i området om løsrivelse fra Ukraine og tilslutning til Rusland, ligesom det har været tilfældet med halvøen Krim ved Sortehavet.

Ukraines fungerende premierminister, Arsenij Jatsenjuk, har i løbet af ugen lovet de østlige regioner i landet en højere grad af selvstyre, men det har ikke fået demonstranterne til at fravige deres krav.(Foto: AP)
(Foto: AP)