Tumult på hospitalet efter skuddrab

Politiet jagter drabsmand fra skyderi, som kostede 21-årig livet: Familie og venner stimlede sammen foran hospitalet, da ung mand efter venners forgæves redningsforsøg blev erklæret død

Har du set eller hørt noget i forbindelse med sagen, så mail os på 1224@eb.dk eller SMS til 1224 (koster alm. takst).

Københavns Vestegns Politi efterlyser en mindre, mørk personbil, der er set køre fra gerningsstedet, og vidner til drabet på den 21-årige mand, som lørdag aften blev skudt i Herlev.

- Vi har endnu ikke fundet frem til nogen gerningsmand, siger Jens Møller, vagtchef ved Københavns Vestegns Politi, søndag morgen til Ekstra Bladet.

Det dræbende skud blev affyret klokken 19 foran et pizzeria i krydset ved Rybjerg Allé og Maj Allé i Herlev, og efterforskningen peger fortsat ikke på noget motiv til drabet:

- I første omgang troede vi, at det måske kunne være noget med noget bandevirksomhed, men det er der ikke noget, der tyder på, at det er. Den dræbte har været medlem af VHK, men det er meget perifert, siger vicepolitiinspektør Carsten Jansson, som refererer til Værebros Hårde Kerne, til Ritzau.

Venner forsøgte at redde 21-årig
Den nu afdøde var sammen med to venner på henholdsvis 26 og 29 år på en stille villavej i Mørkhøj mellem Herlev og Gladsaxe, da han mistede livet:

- De to andre ser ikke ud til at have noget med bandemiljøet at gøre. De bliver stadig afhørt, og der er nogle småting, der er kommet frem, som vi går videre men, fortsætter Jansson til Ritzau.

De to venner forsøgte at redde den 21-årige. Det fortæller et øjenvidne, som Ekstra Bladet har talt med ved gerningsstedet.

- Jeg hørte en lyd, som jeg troede, var en flaske, som blev kørt over af en bil, forklarer hun.

- Da jeg kommer hen til vinduet, ser jeg to unge mænd, som er ved at slæbe en mand ud af en bil. Han var tydeligvis livløs. Han var helt slap.

Se også: Ung mand med bandebaggrund dræbt af skud

Hun var derfor ikke i tvivl om, hvad der var sket, da hun så til fra vinduet.

- Da jeg ser, hvad der foregår, kan jeg straks regne ud, at der er faldet et skud, siger hun.

Tumult
Kvinden fortæller endvidere, at hun så en tilfældigt forbipasserende kvinde, som forsøgte at hjælpe de unge mænd med den livløse unge mand.

Ifølge øjenvidnet stod det hurtigt klart for mændene, at deres vens tilstand var yderst kritisk. Så de fik ham lagt tilbage i bilen.

Politiet oplyser, at de to mænd bragte ofret til Herlev Hospital, hvor han blev erklæret død kort efter ankomsten klokken 19.15.

På hospitalet udspillede der sig lørdag aften tumultagtige scener.

En gruppe på cirka tyve venner og familiemedlemmer med anden etnisk baggrund end dansk var mødt op for at mindes den omkomne.

Flere af de fremmødte bar skudsikreveste, men mest iøjnefaldende i gruppen var dog ofrets mor, som højlydt begræd sin søns skæbne.

VHK-tilknyttet
Købehavns Vestegns Politi bekræfter, at den 21-årige har haft tilknytning til banden VHK, Værebros Hårde Kerne.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger trak manden sig dog fra miljøet for cirka et år siden. Og han var således ikke en del af den gruppe tidligere VHK-medlemmer, som i dag indgår i kernen af rockergruppen Satudarah.

VHK var sidste forår i en drabelig konflikt med banden LTF, Loyal to Familia, som kostede flere bandefolk livet.

Har du set eller hørt noget i forbindelse med sagen, så mail os på 1224@eb.dk eller SMS til 1224 (koster alm. takst).