Vennernes desperate kamp for at redde 21-årig

Et skud var dræbende, siger politiet, der jagter morder

Pårørende ved hospitalet. (Foto: Ekstra Bladet)
Pårørende ved hospitalet. (Foto: Ekstra Bladet)

Kender du den dræbte eller andet til skuddrabet, så tip kontakt os. Sms/mms til 1224 (koster alm. takst), eller mail til 1224@eb.dk.

Søndag morgen arbejder politiet på højtryk på at fange morderen, der i aftes tog livet af en 21-årig mand på den københavnske vestegn.

Se mere video på localeyes.dk

Klokken 19 affyrede drabsmanden det dræbende skud, som ramte den unge mand, der sammen med sine venner sad i en bil, foran pizzeriaet i krydset ved Rybjerg Allé og Maj Allé i Mørkhøj mellem Gladsaxe og Herlev.

Her begyndte hans to venners desperate kamp for at redde mandens liv.

- Jeg kan bekræfte, at de har forsøgt førstehjælp til den forurettede. Derudover er to personer ilet til og har hjulpet med at få ham ind i bilen, som de kørte ham hele vejen til Herlev Hospital i, siger Hans Tonnesen, politikommissær ved Københavns Vestegns Politi, til Ekstra Bladet.

Vennerne på 26 og 29 år gjorde dog et stop på vej mod hospitalet. Ifølge et vidne standser vennerne bilen på en tankstation i krydset Mørkhøjvej og Juni Alle ved den gamle TV-By, hvor de igen gav deres livløse ven førstehjælp.

- De er standset op ved Q8-tanken undervejs til hospitalet og kører straks igen. Det er muligt, de igen har forsøgt førstehjælp, siger Tonnesen til Ekstra Bladet.

Se også: Tumult på hospitalet efter skuddrab

Ifølge politikommissæren er vennerne så chokerede, at de dårligt nok selv kan huske, hvad der skete i de hæsblæsende minutter op til, at den 21-årige klokken kort efter ankomsten til Herlev Hospital blev erklæret død.

Han bekræfter, at et enkelt skud kostede den 21-årige livet, men vil ikke fortælle, hvor det dræbende skud ramte:

- Det kan jeg ikke komme ind på, da vi endnu ikke har anholdt gerningsmanden.

Politiets første teori var, at skuddrabet var banderelateret, da den dræbte har været medlem af Værebros Hårde Kerne - en bandegruppering i Bagsværd. Tilknytningen til banden var dog ifølge politiet så perifær, at man ikke umiddelbart længere mener, at en bandekonflikt er motivet til drabet.

Hvad politiet så mener, motivet er, vil efterforskerne i øjeblikket ikke fortælle om:

- Det kan vi ikke kommentere.

De rystede venner, som ifølge politiet ikke har tilknytning til bandemiljøet, er stadig til afhøring, og deres forklaring har givet politiet nogle små spor at gå videre med. Hvilke, kan Tonnesen dog i øjeblikket ikke afsløre.

- Det er af hensyn til efterforskningen. Vi arbejder på højtryk for at finde gerningsmanden og vil stadig gerne høre fra vidner, der har set noget, eller ved noget.

Derudover efterlyser politiet en mindre mørk personbil, som er set køre fra gerningsstedet.

Kender du den dræbte eller andet til skuddrabet, så tip kontakt os. Sms/mms til 1224 (koster alm. takst), eller mail til 1224@eb.dk.

1 af 2 Politiet på stedet i nat. (Foto: Anthon UNger)
2 af 2 Pårørende ved hospitalet. (Foto: Ekstra Bladet)