Svindlere hærger motorvejene

Politiet advarer om svindlere, der forsøger at stoppe trafikanter på motorvejene

Motorvejssvindlere hærger i alle dele af landet, oplyser politiet. (Foto: Ole Frederiksen)
Motorvejssvindlere hærger i alle dele af landet, oplyser politiet. (Foto: Ole Frederiksen)

Forår og sommer er sæson for svindlere på de danske motorveje.

Under påskud af at bilen er kørt tør for benzin, forsøger svindlerne at stoppe medtrafikanterne for at tigge om penge eller forsøge at sælge værdiløse smykker.

Alene i dag søndag har Fyns Politi modtaget henvendelser om svindelforsøg tre forskellige steder.

- De har forsøgt at stoppe bilister på den fynske motorvej ved Blommenslyst og to steder på Svendborgmotorvejen, oplyser vagtchef ved Fyns Politi Kenneth Taanquist til Ekstra Bladet.

Alle tre steder er fremgangsmåden den samme.

- Bilerne er på udenlandske nr. plader fra det sydøstlige Europa, og så foregiver de at være kørt tør, og så tigger de om penge til mad til børnene eller forsøger at sælge guldsmykker, men den eneste lighed, smykkerne har med guld, er, at de er gule, fortæller Kenneth Taanquist.

Svindelforsøgene sker oftest på til- og frakørselsramperne eller på rastepladserne, hvor de henvender sig direkte til folk.

- Det ligger, heldigvis kan man sige, dybt i os at være hjælpsomme, men vores råd er at ignorere dem, siger vagtchefen.

Politiet får tit henvendelser fra trafikanter, der ser svindlerne, men det er sjældent at folk henvender sig, hvis de er blevet snydt.

- Folk er ikke så glade for at fortælle, at de er blevet snydt, siger vagtchefen.

Politiet forsøger at rykke ud til motorvejssvindlerne, men det ender oftest med en advarsel.

- Så rykker de videre til en ny landsdel, så vi opfordrer til, at man kører forbi, så de finder ud af, at det ikke kan betale sig.

Fyns Politi anholdt kort før klokken 15 søndag nogle sigøjnere i en Passat, som fik en bøde for at standse trafikken på motorvejen. Herefter blev de løsladt.

Er du blevet snydt af motorvejssvindlere, så kontakt os. Sms/mms til 1224 (koster alm. takst), eller mail til 1224@eb.dk.