Småpiger så til, da venner ville redde skud-offer

Tre små piger overværede mænds forsøg på at ruske liv i 21-årigt skudoffer midt i vejkryds

(Foto: Ekstra Bladet)
(Foto: Ekstra Bladet)

Folk så chokerede til, da to mænd lørdag aften standsede en bil midt i krydset Mørkhøjvej og Juni Allé i Mørkhøj for derefter at begynde at ruske liv i deres ven på bagsædet.

Se mere video på localeyes.dk

Her lå en livløs 21-årig mand fra Søborg, som kort før var blevet ramt af et skud i krydset ved Rybjerg Allé og Maj Allé i Mørkhøj mellem Gladsaxe og Herlev.

Opholdet varede kun få øjeblikke, før de to mænd ræsede videre mod Herlev Hospital, hvor den unge mand kort efter ankomsten klokken 19.15 blev erklæret død.

Forsøget på genoplivning varede dog længe nok til at skræmme flere vidner, hvoraf nogle af dem befandt sig på en nærliggende Q8-tankstation.

For flere troede i første omgang, at de unge i bilen var i gang med at tæve den livløse mand, som lå på bagsædet af bilen.

Det fortæller en mand, der befandt sig på Q8-tankstationen, til Ekstra Bladet

- Derfra hvor jeg stod, kunne jeg se tre små piger på seks-syv år, som ventede på , at der blev grønt, da bilen standsede. Omkring et kvarter efter kom en mor ind på tanken og fortalte, at pigerne sad derhjemme vildt opskræmte over det, de havde set. Der, hvor jeg stod, kunne jeg dog ikke se, hvad der foregik i bilen, siger manden, som ikke ønsker sit navn frem.

Hans Tonnesen, politikommissær ved Københavns Vestegns Politi, har bekræftet overfor Ekstra Bladet, at den nu afdødes venner på henholdsvis 26 og 29 år kørte den dødeligt sårede mand på hospitalet, men gjorde et kort ophold på vejen i håbet om og forsøget på at holde liv i vennen.

Se også: Vennernes desperate kamp for at redde 21-årig

- Alle kunderne på tanken stod med blikket rettet mod bilen, og efter at bilen var kørt igen, kom en taxachauffør ind og fortalte, at han i sin private bil var kørt forbi, men vendt om igen, fordi han havde set mændene ruske en person på bagsædet. Han var bange for, at de var i gang med at tæve ham, fortæller manden, som befandt sig på tankstationen i de dramatiske minutter efter skyderiet ikke langt derfra.

- De må have forsøgt at få liv i ham, før de kørte videre på hospitalet, konkluderer han.

Se også: Tumult på hospitalet efter skuddrabSe også: Ung mand med bandebaggrund dræbt af skud

Søndag eftermiddag jagter Københavns Vestegns Politi fortsat morderen, som med et skud dræbte den

Se også: Nabo om ung skuddræbt: Sov om dagen, arbejdede om natten

Det skulle dog forlængst være fortid, og ifølge politiet har den dræbte tidligere haft en relation til gruppen Værebros Hårde Kerne, men det skulle være fortid nu, ifølge politiet.

En nabo beskriver den dræbte som en arbejdsom og stille og rolig fyr, som boede i en lejlighed sammen med sin mor og lillebror.

1 af 2 (Foto: Ekstra Bladet)
2 af 2 (Foto: Ekstra Bladet)