Politi om kørestolssag: Ikke hensigtsmæssigt

Københavns Politi har reageret på optagelser af mand, der bliver væltet ud af sin kørestol

Er du selv manden i kørestolen, eller kender du ham, så vil vi meget gerne høre fra dig. Send os et tip i en sms/mms til 1224 (alm. takst) eller send en mail til 1224@eb.dk.

Politiken bragte tidligere mandag en historie om en 32-årig mand, der blev væltet ud af sin kørestol af en betjent efter en række verbale sammenstød, fordi mandens ven var blevet anholdt.

Se også: Vidner: Betjent væltede lam mand ud af kørestol

I første omgang havde Københavns Politi ikke forholdt sig konkret til episoden, men efter at have set optagelserne har politiet nu valgt at komme med en officiel udmelding.

- Vi har nu haft lejlighed til at se optagelserne og selvom billedkvaliteten ikke er god, kan det umiddelbart give et indtryk af et ikke hensigtsmæssigt forløb, siger ledende politiinspektør Jan Bjørn i en pressemeddelelse.

Se også: Retsordfører: Politiet skal selv tage kørestolssag op

Københavns Politi har derfor gjort Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) opmærksom på sagen, ligesom at de har videresendt en klage, de har modtaget over betjentens opførsel.

Sagen ligger altså derfor hos DUP, og Københavns Politi vil ikke udtale sig yderligere om den konkrete sag.

Den 32-årige Jesper Bertelsen har over for Politiken indrømmet, at han selv råbte efter betjentene, men han mener hverken at behandlingen af ham selv eller hans kammerat var i orden. Han har derfor rådført sig med en advokat og siden klaget.

Han mistede førligheden i sine ben for otte år siden, da han faldt ned gennem en glasrude i det daværende ungdomshus på Nørrebro.