Bankrøveri i København: Personalet bagbundet og holdt fanget i en time

En Lån & Spar Bank har været udsat for røveri tirsdag morgen

Politiet havde spærret busbanen af på grund af det grove bankrøveri i Lån og Spar bank ved Nørreport. (Foto: Mogens Flindt)
Politiet havde spærret busbanen af på grund af det grove bankrøveri i Lån og Spar bank ved Nørreport. (Foto: Mogens Flindt)

Se video herover artiklen
______________________

Adskillige patruljevogne måtte tirsdag morgen rykke ud med udrykning til Nørre Voldgade i København.

- Vi har haft et bankrøveri, og vi er til stede i øjeblikket, siger vagtchef ved Københavns Politi, Mads Firlings.

Se mere video på localeyes.dk

Politiet modtog anmeldelsen om røveriet 09:07 tirsdag morgen.

Efterforskningsleder Peter Steffensen fortæller, at det var to gerningsmænd, der skaffede sig adgang til banken omkring klokken otte i morges.

- Jeg kan endnu ikke sige, hvordan de kom ind i banken. Men i takt med at de syv medarbejdere mødte ind, blev de bagbundet, så der var styr på dem, siger

Peter Steffensen til Ekstra Bladet.

Politiet betragter bankrøveriet som aldeles groft, da de ansatte også blev truet med en form for våben. Gerningsmændene tvang sig adgang til bankboksen

og flygtede i ukendt retning og med et ukendt pengebeløb i dansk og udenlandsk valuta.

Derefter lykkedes det de ansatte at slippe fri og ringe efter hjælp. De har fået tilbudt krisehjælp ovenpå den voldsomme episode, siger efterforskningslederen.

Tre motorcykelbetjente havde afspærret Nørre Voldgade i begge ender, hvilket betød, at bustrafikken også stoppede. Mange var henne for at spørge politiet om, hvad der skete. Afspærringen er væk nu og trafikken kan fortsætte.

Nogle vejarbejdere, som arbejdede tæt ved banken, siger til Ekstra Bladets udsendte på stedet, at de slet ikke bemærkede, at der var noget galt, før politiet dukkede op.

Hjælp politiet

Peter Steffensen fortæller at de to gerningsmænd begge er mellem 25 og 30 år. Den ene er ca.180 centimeter høj og alm. af bygning. Han var iført en grå jakke med prikker på ryggen, sandfarvede arbejdsbukser, mørk kasket og sorte træningssko.

Den anden er ligeledes 180 cm. høj og alm.til kraftig af bygning. Han var iført en blå anorak, sandfarvede arbejdsbukser og hvide træningssko.

Begge havde trukket tøjet op om ansigtet, så de ikke var genkendelige. De talte dansk og på et tidspunkt et endnu ukendt udenlandsk sprog.

1 af 2 Røveriet skulle være foregået her. (Foto: Google Maps)
2 af 2 Politiet havde spærret busbanen af på grund af det grove bankrøveri i Lån og Spar bank ved Nørreport. (Foto: Mogens Flindt)