Syv bankfolk truet med jagtgevær og lagt i strips under gidselrøveri

To røvere ventede med skydevåben ved personaleindgangen til Lån & Spar. Røverne flygtede med indholdet af bankboksen

Syv medarbejdere fra Lån & Spar på Nørre Voldgade i København blev én efter én truet med et oversavet jagtgevær og pistol af to maskerede røvere, da de mødte på arbejde i morges. Røverne ventede ved personaleindgangen på første sal, og medarbejderne blev derefter bagbundet med plastikstrips.

Røverne truede de ansatte til at låse bankboksen op, og de flygtede med et større endnu ikke opgjort beløb i dansk og udenlandsk valuta..

Se mere video på localeyes.dk

Personalet blev holdt som gidsler i en lille time, før det lykkedes en af de bagbundne medarbejdere at trykke på overfaldsalarmen kl. 9.07. Politiet kom hurtigt frem og fandt de syv bankansatte med hænderne i plastikstrips, men røverne var sluppet væk.

Antagelig forsvandt de til fods mod Ørstedsparken og Frederiksborggade.

Se også: Bankrøveri i København: Personalet bagbundet og holdt fanget i en time

Slået i ansigtet
En kvindelig bankansat var den første som mødte i banken kort efter klokken otte i morges. Da hun låste sig ind, blev hun overrasket bagfra af røverne, der truede hende med deres skydevåben og slog hende i ansigtet.

Da hun var pacificeret, gav røverne sig til at vente på hendes seks kolleger, der alle mødte i løbet af cirka 20 minutter. De blev truet og bagbundet, og da røverne havde alle syv gidsler, truede de sig til indholdet af bankboksen.

- Vi siger ikke, hvor stort beløbet er. Det er ikke endeligt opgjort, men der er tale om et større beløb, siger lederen af røverisektionen, Thomas Dürr, til Ekstra Bladet.

Personaleindgangen ligger på første sal i en port, og muligvis har døren til opgangen ikke været låst. Der er videoovervågning i opgangen, og politiet vil formentlig senere på dagen offentliggøre fotos af banrøverne, der var maskerede med solbriller, kasketter og tørklæder.

Bankens bankboks ligger i samme lokale som kundeboksene, men disse blev ikke rørt ved røveriet.

Nøje planlagt
- Røveriet virker ret planlagt, siger Thomas Dürr.

Røverne talte dansk med accent til de bankansatte, men talte indbyrdes på et fremmed sprog, der endnu ikke er identificeret.

Politiet arbejder på præcise signalementer af røverne, der tidligere er beskrevet som 25-30 år, den ene cirka 180 cm høj og almindelig af bygning. Han var iført en grå jakke med prikker på ryggen, sandfarvede arbejdsbukser, mørk kasket og sorte træningssko.

Den anden beskrives også som 180 cm, almindelig til kraftig af bygning, iført en blå anorak, sandfarvede arbejdsbukser og hvide træningssko.

De syv gidsler har fået tilbudt krisehjælp efter det voldsomme røveri.

1 af 2 
2 af 2