Nabo om ung skuddræbt: Sov om dagen, arbejdede om natten

Naboen til den 21-årige mand, der blev dræbt i Mørkhøj lørdag aften, beskriver den dræbte som en arbejdsom og stille og rolig fyr

Politiet på stedet efter skuddrabet. (Foto: Ekstra Bladet)
Politiet på stedet efter skuddrabet. (Foto: Ekstra Bladet)

I aftes blev en 21-årig mand skudt og dræbt i en bil, da han kom kørende med nogle venner i krydset ved Rybjerg Allé og Maj Allé i Mørkhøj mellem Gladsaxe og Herlev på den københavnske vestegn.

Se mere video på localeyes.dk

Søndag formiddag fortæller den unge mands nabo, at han kender den 21-årige som en fredelig fyr, der passer sit arbejde. Et arbejde, som primært foregår om natten.

- Han tager af sted hver dag mellem midnat og klokken to om natten, og så kommer han hjem næste formiddag. Han sover for det meste hele dagen, så jeg og min familie er opmærksomme på ikke at vække ham, siger Mohammad, 43, der bor over for den dræbte i et boligkompleks i Søborg lidt uden for København.

Han tegner et billede af en rolig og hjælpsom ung mand, der brugte meget af tiden med sin forlovede.

Ifølge politiet har den dræbte tidligere haft en relation til gruppen Værebros Hårde Kerne, men det skulle være fortid nu, ifølge politiet.

Se også: Ung mand med bandebaggrund dræbt af skud

Ifølge en bekendt til den dræbte, der ikke vil have sin navn frem, var den 21-årige ikke involveret i bandemiljøet.

Han havde aldrig været en rigtig del af det, men var helt ude af det nu, fortæller han til Ekstra Bladet.

Arbejdede i rengøringsfirma
Det er angiveligt et arbejde i rengøringsbranchen, der holdt den nu afdøde 21-årige mand beskæftiget i de sene nattetimer.

- Jeg ved, han arbejdede i rengøringsfirma - andet ved jeg ikke, siger en bekendt af den 21-årige til Ekstra Bladet.

Den dræbtes nabo, Mohammad, understreger, at han kun har boet i lejligheden i cirka en måned, og han derfor ikke kender den dræbte så godt.

- Han boede sammen med sin mor og sin lillebror i lejligheden. Det er nogle søde mennesker. Så vidt jeg har hørt, har familien boet i lejligheden i 20 år, og de er kendt som at være stille og rolige. Det er mit eget indtryk, og det har de andre beboere også fortalt mig, inden vi flyttede ind her i marts, siger Mohammad.

Se også: Tumult på hospitalet efter skuddrab

Han har ikke noget bud på, hvordan tilværelsen kunne ende så tragisk for den purunge mand.

- Der er mange unge mennesker, der kommer ud i store problemer. Der er mange problemer i samfundet. Måske har han fået nogle problemer med nogle andre, men som jeg kender ham, er han rolig og passer sit job, siger Mohammad.

Forsamling i lejlighed
Ifølge den dræbtes nabo, der bor lige over for familien i lejlighed, ankom der en lørdag aften kort efter nyheden om drabet en større forsamling af venner, bekendte og familiemedlemmer til lejligheden i Søborg, hvor den 21-årige boede, for at sørge over drabet.

- Omkring klokken 22.00 lørdag aften kom der en helt masse mennesker op i lejligheden. Jeg tror, der var over 100. De er rigtig kede af det, men det hele foregår stille og roligt, siger Mohammad.

Politiet har endnu ikke nogen konkrete spor i sagen om drabet på den 21-årige, men de efterlyser lige nu en mindre mørk personbil.