Sådan kom hjemmerøvere ind i herskabsvilla i Rungsted

Stiger blev rejst til et soveværelsesvindue i en herskabsvilla i Rungsted før røverne brød ind og plyndrede 77-årig enlig kvinde

Hjemmerøveriet skete i en herskabsvilla på Dreyersvej tæt på Rungsted Havn.
Hjemmerøveriet skete i en herskabsvilla på Dreyersvej tæt på Rungsted Havn.

Ved du noget ? Tip os på sms 1224 (koster alm. takst) eller på mail 1224@eb.dk

De brutale hjemmerøvere, der sent i aftes plyndrede en 77-årig enlig kvinde i Rungsted Kyst i Nordsjælland, rejste tre stiger op til kvindens soveveærelsesvindue, som de brød op og derefter trængte ind i huset.

Den 77-årige sad i stuen og var ved at natte af ved 22.30-tiden, da hun blev grebet bagfra, holdt fast, og fik et stykke stof over øjnene, som straks blev tapet fast om hendes hoved med gaffa-tape. Hun blev også bundet på hænderne med gaffa-tape.

Derefter gik røverne - der var mindst to - i gang med at rode hele boligen igennem. De trak skuffer ud og åbnede skabe og fandt hendes pengeskab, der ikke var låst. Udbyttet blev kontanter, smykker og ældre armbåndsure til en ikke opgjort værdi.

Hjemmerøverne flygtede og efterlod kvinden bundet. Hun bor i en høj stuelejlighed i en stor gammel herskabsvilla, hvor der bor en familie på førstesalen. Huset består af en høj kælder, høje stueetage og første sal.

Efter cirka en halv time til tre kvarter fik den 77-årige vristet sig så meget løs, at hun kunne humpe op til ovenboerne, der slog alarm kl. 23.25.

Måske østeuropæere
- Det er et meget groft røveri og planlagt. Der var rejst tre stiger til den høje stuelejlighed. Stigerne havde de fundet i nærheden af gerningsstedet, siger vicepolitiinspektør Henning Svendsen, Nordsjællands politi, til Ekstra Bladet.

Kvinden har ikke kunnet give signalementer på røverne, fordi hun straks blev blindet med et stykke stof over øjnene.

Politiet har dog mistanke om, at hjemmerøverne er østeuropæere. Den 77-årige hørte mændene tale dæmpet indbyrdes på et sprog, som hun mente var østeuropæisk.

Politiet ved ikke, om den 77-årige blev et tilfældigt offer eller om hjemmerøverne havde udset sig den enlige kvinde som offer.

- Hun passer sig selv, og kommer ikke meget ud, siger vicepolitiinspektør Henning Svendsen.

Ovenboerne hørte på et tidspunkt nogle små 'bump', som de ikke tænkte nærmere over.

- Det kan være, da de tre alu-stiger blev sat mod huset, siger Henning Svendsen. Politiet har sikret stigerne, der nu undersøges for spor.

Så to biler på vejen
Politiet efterlyser vidner, der har set mistænkelige personer eller biler i området ved Dreyservej i tidsrummet mandag aften.

- En hundelufter ser før klokken 23 midt på Dreyersvej en nyere mørk lidt firkantet bil af Golf-typen, der holder med kabinelyset tændt og der sidder en person i bilen. Der er også en anden bil, og de to dytter som om de hilser på hinanden. Det kan være helt legalt, men det er vigtigt, vi får kontakt til bilisterne, siger Henning Svendsen.

Den 77-årige blev undersøgt for spor på Retsmedicinsk Institut, men hun var sluppet uden fysisk overlast. Efter eget ønske kom hun hjem og overnattede i en lejlighed i kælderen i huset, mens politiets kriminalteknikere ledte efter spor i hendes lejlighed.

Ved du noget ? Tip os på sms 1224 (koster alm. takst) eller på mail 1224@eb.dk