Familie til skraldebilsoffer: Hans død må ikke være forgæves

Nevø til Carl Robinson, der blev dræbt under løbsk skraldevogn, er glad for at Københavns Kommune skal betale erstatning efter onklens død

63-årige Carl Robinson mistede i august 2012 livet på Strøget i København. (Foto: POLFOTO/PRIVATFOTO)
63-årige Carl Robinson mistede i august 2012 livet på Strøget i København. (Foto: POLFOTO/PRIVATFOTO)

Efter mere end halvandet års venten faldt der tirsdag eftermiddag dom i sagen, hvor 63-årige Carl Robinson 29. august 2012 blev dræbt af en løbsk skraldevogn på Strøget i København.

Chaufføren af vognen blev dømt for uagtsomt manddrab, mens kommunen skal betale erstatning, fordi vognen ikke var i ordentlig stand.

Se også: Skraldemand dømt for uagtsomt manddrab

For Carl Robinsons familie i USA er det en lettelse, at der langt om længe er faldet dom i sagen.

- I dag er en trist dag, fordi det bringer en masse minder tilbage, men på den anden side er det en god dag, fordi vi endelig kan komme videre som familie, siger Carl Robinsons nevø, Michael Schoenfeld, over telefonen til Ekstra Bladet.

Se også: Dræbt turist var på luksus-krydstogt

Han fortæller, at han og familien især er glade for, at kommunen også skal betale for deres rolle i sagen.

- Overordnet set er vi tilfredse med dommen. Vi er især glade for, at kommunen også bliver holdt ansvarlig og skal betale erstatning, siger han.

Sympati for chauffør
Den 63-årige Carl Robinson mistede livet, da han var i København under et krydstogt. Her blev han pludselig ramt af skraldebilen, der skulle have været forhindret i at køre af en automatisk sædekontakt. Den amerikanske turist blev ramt af bilen og trukket 20 meter under vognen, indtil den ramte et stentrin. Han blev erklæret død på stedet.

Turisten Carl Robinson fik kun 11 timer i Danmark, før han blev ramt af en el-drevet skraldebil og mistede livet. (Foto: Marius Nyheim) 112 - 5. feb. 2013 - kl. 20:59 Skraldebils-drabet: Kommune nægter uagtsomt manddrab

Selvom Københavns Kommune skal betale erstatning i sagen, blev de dog ikke dømt for uagtsomt manddrab. Det gjorde chaufføren af vognen til gengæld, og han skal derfor betale 20 dagbøder af 250 kroner og desuden får han frakendt kørekortet betinget i tre år.

- I familien har vi stor sympati for chaufføren, for så vidt vi er orienteret, kunne han ikke gøre for, hvad der skete. Så vi er lidt skuffede over, at han skal betale sagsomkostningerne og bøden, siger Michael Schoenfeld.

Der var mange tårer
Nevøen blev orienteret om dommen via familiens advokat tirsdag morgen lokal tid, hvorefter Michael Schoenfeld fortalte om afgørelsen til resten af familien.

- Jeg fortalte min mor (Carl Robinsons søster, red.) om dommen her til morgen, og der var mange tårer. Dommen mindede os om en meget mørk dag i familiens historie. Men som sagt føler vi virkelig, at vi kan komme videre nu og leve det bedst mulige liv i hans minde, siger nevøen.

Nevøerne, Michael og Jason Schoenfeld, er ikke tilfredse med informationerne fra de danske myndigheder. (Foto: Mikkel Selin) 112 - 11. sep. 2012 - kl. 06:09 Dræbt turists familie: Vi fik ingen besked

Midt i sorgen glæder familien sig dog over, at onklens død satte fokus på et alvorligt problem.

- Vi ville selvfølgelig ønske, vi kunne få vores onkel tilbage, men vi er glade for, at hans død forhåbentlig for en betydning og kan redde andres liv. Det kan måske forhindre kommunen i at tage smutveje i forhold til sikkerheden på deres udstyr. Så forhåbentlig har hans død ikke været forgæves, lyder det fra Michael Schoenfeld.

Den dømte chauffør arbejder fortsat for Københavns Kommune.

1 af 2 Michael Schoenfeld, her sammen med broderen Jason, er glad for at der langt om længe er faldet dom i sagen om hans onkel, der blev dræbt på Strøget. (Foto: Mikkel Selin)
2 af 2 63-årige Carl Robinson mistede i august 2012 livet på Strøget i København. (Foto: POLFOTO/PRIVATFOTO)