Christian Kjærs ekskone offer for hjemmerøveri

En tidligere hustru til advokat og millionarving Christian Kjær blev offer for brutalt hjemmerøveri i Rungsted

En af hjemmerøvernes tre stiger stod stadig rejst op ad huset i går. De brød vinduet til soveværelset op og overraskede den 77-årige, da hun var på vej i seng. (Foto: Jakob Jørgensen)
En af hjemmerøvernes tre stiger stod stadig rejst op ad huset i går. De brød vinduet til soveværelset op og overraskede den 77-årige, da hun var på vej i seng. (Foto: Jakob Jørgensen)

Det var en 77-årig tidligere hustru til advokat, hofjægermester og kammerherre Christian Kjær, 70, der sent mandag aften blev udsat for et brutalt hjemmerøveri i sin lejlighed i en stor herskabsvilla i Rungsted Kyst.

To-tre hjemmerøvere rejste stiger til soveværelsesvinduet, brød ind og overraskede den 77-årige, da hun ville gå i seng.

Hun blev bundet med gaffa-tape på hænder og fødder, fik et stykke stof for øjnene og viklet gaffa-tape om hovedet, så hun intet kunne se.

- Det var en voldsom oplevelse. Jeg er ret sønderbanket. Jeg er blå, gul og grøn, siger den 77-årige tidligere balletdanser til Ekstra Bladet.

Røverne brugte stier til at kravle ind og overfalde den ældre kvinde. (Foto: Jakob Jørgensen) Plus Christian Kjærs eks-kone: Jeg blev bagbundet af røvere

Røverne rodede hele lejligheden igennem og fandt et ulåst pengeskab, hvor de tog kontanter, smykker og ældre armbåndsure inden de flygtede.

Se også: Sådan kom hjemmerøvere ind i herskabsvilla i Rungsted

I cirka 45 minutter lå den 77-årige hjælpeløs på gulvet inden hun fik viklet gaffatapen af benene og kunne humpe op til overboerne og slå alarm.

Nordsjællands politi står uden spor i sagen, men håber, at røverne har efterladt tekniske beviser, blandt andet i form af dna. De tre stiger, som de havde stjålet fra huse i området, er også sikret af politiet.

To bilister, der før klokken 23 i mandags holdt med lys på og med front mod hinanden på Dreyersvej, efterlyses. De dyttede ad hinanden, men var måske helt legalt på vejen. Men det er vigtigt for politiet at få kontakt med de to bilister.

Politiet ved ikke, om den 77-årige blev et tilfældigt offer eller om hjemmerøverne havde udvalgt hende, fordi de vidste hun boede alene og at der måske var værdier i huset.

Den 77-årige, der ifølge politiet er kendt for at passe sig selv og ikke kommer meget ud af hjemmet, siger til Ekstra Bladet, at hun ikke har nogen anelse om, hvorfor røverne valgte lige hendes hjem.

Se også: 77-årig bundet med gaffatape under hjemmerøveri

Hjemmerøveriet har skabt utryghed blandt beboerne i det fasionable og ellers fredelige område tæt på Rungsted Havn.

Politiet formoder, at gerningsmændene er østeuropæere. Den 77-årige så dem slet ikke, men hørte dem tale lavmælt indbyrdes på et østeuropæisk sprog.