Herbergsdronning dømt for økonomisk rod

Idømt 40 dages betinget fængsel for rod i regnskab - stort set frifundet for underslæb

Herbergsdronningen April Chris er blevet idømt 40 dages betinget fængsel. (Arkivfoto: Polfoto)
Herbergsdronningen April Chris er blevet idømt 40 dages betinget fængsel. (Arkivfoto: Polfoto)

KØBENHAVNS BYRET (Ekstra Bladet): Efter knap to og et halvt års efterforskning og sagsbehandling, er der nu faldet dom mod stifteren af 'En Varm Seng', April Chris, der også er kendt som 'Herbergsdronningen'

Se også: Nu er hjemløsedronning politianmeldt

Hun er ved Københavns Byret blevet idømt 40 dages betinget fængsel, idet hun er blevet kendt skyldig i ikke at have ført ordentlig bogføring i herberget. Desuden er hun dømt for underslæb på 1.040 kroner, idet hun ikke kunne redegøre for en elektrikerregning.

Se også: Nu er 'En Varm Seng' gået konkurs

April Chris blev landskendt i 2009, da hun åbnede et herberg, som især skulle komme udenlandske hjemløse til gavn. Tiltaget var især kærkommet på grund af de hårde vintre i Danmark i 2009 og 2010.

Skulle betale 1,8 mio. tilbage
Hun kom dog i modvind på grund af mistanker om, at hun misbrugte foreningens penge til privat forbrug, og hun stod derfor tiltalt for underslæb på mindst 44.927 kroner, som hun skulle have brugt på sig selv frem for foreningen En Varm Seng, som pengene var tiltænkt.

Her er hun dog altså af Københavns Byret blevet frifundet i de fleste anklager.

Se også: Her er regningen, der fældede April Chris

April Chris havde blandt andet modtaget 1.795.115 kroner fra Socialministeriet, som efterfølgende krævede pengene tilbage på grund af det økomiske rod i foreningen, hvor hun ikke var i stand til at vise, hvad foreningens midler var brugt til.

Se også: Hjemløsedronning har ikke betalt 1.8 mio

Herbergsdronningen April Chris var ikke selv mødt frem til domsafsigelsen i byretten onsdag. Hun har 14 dage til at tage stilling til, om hun vil anke sagen til landsretten.

På Facebook skriver hun dog, at hun har i sinde at anke dommen.

En medtiltalt i sagen, som der var nedlagt navneforbud imod, blev frifundet for alle anklager.