Tredobling af indbrud: Påsken er tyvenes højtid

I påskedagene sker der tre gange så mange indbrud i forhold til en normal uge, viser tal fra Alm. Brand

(Arkivfoto: Polfoto)
(Arkivfoto: Polfoto)

Mens danskerne er på påskeferie i udlandet eller sidder og drikker snaps til en påskefrokost hos familien, har indbrudstyvene travlt med at tømme de forladte hjem for værdier.

Ifølge nye tal fra forsikringsselskabet Alm. Brand er påsken ikke bare en kristen højtid, men også højtid for indbrud og tyveri. I alt sker der tre gange så mange indbrud i påsken i forhold til en almindelig uge.

- Det er samme tendens som i juledagene. Man besøger familien, er til påskefrokoster og på udflugter. Og det ved tyveknægtene udmærket. De står på lur i villakvartererne, når vi rykker af sted til påskefrokosten, siger skadedirektør Brian Wahl Olsen til Ritzau.

Ifølge Alm. Brand har tendensen med de mange påskeindbrud været konstant de seneste fem år. Påskefaktoren har ligget mellem 3,0 og 3,5. Værst står det til i Region Syd, hvor påskefaktoren på indbrud ligger på 4,2.

Brian Wahl Olsen minder om det gamle råd om, at man ikke skal forlade et hus, der ser ubeboet ud.

- Hvis der står påskeliljer i vinduet, som er helt døde, er det et tegn til tyvene om, at huset står tomt. Tænd lyset og lav en aftale med naboen om at tømme postkassen for reklamer, hvis du skal være af sted i længere tid, siger han.

- Tyvene har spejdere, der i løbet af dagen noterer, hvilke huse der ser tomme ud. Og så kommer hold nummer to ud om aftenen og natten med varevogne og tømmer husene for værdier.

Det er ikke kun antallet af indbrud, der får et nøk opad i påskedagene. Antallet af tyverier fra biler er også 2,8 gange større i påsken end i andre uger på året.

- Tyvene smadrer et vindue og tager stereoanlæg, navigationsanlæg og andre værdifulde ting. Det bedste råd er, at du ikke skal lade noget ligge i bilen, som er værd at stjæle, siger Brian Wahl Olsen.