Tiltale: Mor tæskede sine fem børn gennem 15 år

En 36-årig kvinde fra Nordjylland er tiltalt for grov vold gennem 15 år

Den 36-årige MH har ifølge anklagen mishandlet alle sine fem børn gennem 15 år. (Privatfoto fra facebook)
Den 36-årige MH har ifølge anklagen mishandlet alle sine fem børn gennem 15 år. (Privatfoto fra facebook)

En mor fra Nordjylland er tiltalt for grov vold og mishandling mod sine fem børn.

Ifølge tiltalen har de voldelige overfald mod børnene, der i dag er 18, 16, 14, 10 og 5 år, stået på over en 15-årig periode fra 1997 til 2012.

Det er ifølge Ekstra Bladets oplysninger kvindens egen 18-årige datter, der har meldt sagen til politiet.

- Hun har det meget dårligt med sagen. Det er jo hendes egen mor, siger pigens far til Ekstra Bladet.

Den 18-årige datter bor i dag på en psykiatrisk institution, mens den 14-årige datter er anbragt hos en plejefamilie.

- Vores søn bor hos mig, og han har ikke set sin mor i otte år, men da han kom hos hende, kom han tit hjem med blå mærker, fortæller faderen.

De to mindste sønner på 10 og 5 år bor i dag hos deres far og har ingen samkvem med MH.

- Mariager Fjord kommune har efter min mening fejlet, da de har givet vores døtre lov til at komme på weekend hos deres mor. Statsforvaltningen har f.eks. ikke givet tilladelse til, at de to små må komme på weekend, siger faderen.

Slået med hundelænke
Mishandlingen er ifølge anklager Karina Skou sket på seks forskellige adresser i Nordjylland samt på en campingplads i Hirtshals.

Den 36-årige kvinde er bl.a. tiltalt for at have slået sine børn med knyttet hånd, for at have spyttet på dem og for at have slået dem på kroppen med en hundelænke, støvsugerrør, bøjler, fluesmækker og bestik.

- Det er en grov sag, når man oplever vold og mishandling gennem en hel opvækst, siger anklager Karina Skou til Ekstra Bladet.

Hun ønsker ikke at kommentere sagen yderligere før retssagen og vil derfor ikke udtale sig om familiens sociale forhold.

Ifølge tiltalen har moderen også banket børnenes hoveder ind i en dør samt strammet et halstørklæde om halsen på sin datter.

Kvinden er også tiltalt for blufærdighedskrænkelse mod sin 14-årige datter, da hun ifølge anklagen flere gange har presset sit nøgne underliv mod datterens ansigt.

Truede sin egen søn
Moderen er også tiltalt for trusler mod et vidne, da hun under politiets efterforskning i 2011 angiveligt truede en af sine sønner med vold, hvis han under en planlagt videoafhøring hos politiet fortalte om de mange voldelige overgreb.

Ekstra Bladet har været i kontakt med MH's tidligere og nuværende kommune - Mariager Fjord og Rebild.

Hos Rebild kommune oplyser familiechef Peter Mikael Andreasen, at kommunen ikke kender til sagen, da den tiltalte først er flyttet til kommunen i 2012.

I Mariager Fjord kommune oplyser familiechef Kit Borup, at kommunen ikke ønsker at kommentere sagen, før den har været i retten.

Ekstra Bladet har kontaktet den tiltalte kvinde, men hun smækkede røret på.

Sagen begynder på tirsdag den 22. april, og der forventes at falde dom den 24. april.