Tiltale mod tre unge: Voldtog 16-årig efter skolefest

Trio tiltalt for at misbruge svært beruset pige efter gymnasiefest

Det efter en introfest her på Niels Brock i det indre København, at den 16-årige pige, der var sanseløs af druk, angiveligt blev voldtaget af tre medstuderende.(Foto: Jan Unger)
Det efter en introfest her på Niels Brock i det indre København, at den 16-årige pige, der var sanseløs af druk, angiveligt blev voldtaget af tre medstuderende.(Foto: Jan Unger)

Tre unge på 17, 17 og 20 er nu tiltalt i sagen, hvor en 16-årig pige ifølge politiet blev voldtaget efter en skolefest i fjor.

Trioen, der er etnisk danske, er tiltalt for at have udsat den 16-årige pige for voldtægt samt såkaldt anden kønslig omgængelse i forbindelse med en efterfest, der blev holdt i forlængelse af en introfest for nystartede gymnasieelever på Niels Brock på Kultorvet i det indre København 23. august i fjor.

Sagen er nu berammet og kommer for ved Københavns Byret i midten af juni. Der er afsat fire dage til sagen, oplyser anklager Line Steffensen.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger skete det angivelige sexovergreb i en fashionabel lejlighed i ti-millioner-kroners klassen med havneudsigt nær Københavns Centrum, hvor den 20-årige sigtedes forældre angiveligt bor. Ifølge tiltalen skete overgrebet om natten i tidsrummet mellem kl. 02.15 og kl 05.00.

Konkret er trioen tiltalt for at have misbrugt pigen, mens hun var alt for fuld til at kunne modsætte sig de tre. Her misbrugte de, ifølge tiltalen, pigen på skift.

Under en fristforlængelse i september var familiemedlemmer til trioen mødt talstærkt frem i byretten.

Her blev der uddelt mange kram og klap på skuldrene til de tre unge mænd, der er beskyttet af navneforbud. Uden for retssalen brød den ene sammen i gråd ved synet af sine pårørende.

Selve retsmødet blev holdt for lukkede døre, hvorfor såvel tilhørere som presse blev bedt om at forlade salen.

Nogle uger senere blev trioen løsladt.

På facebook fremstiller ihvertfald to af de nu tiltalte sig som verdensmænd. Den 20-årige iført smoking og omgivet af damer og venner, mens en af de 17-årige poserer med dyr champagne og høj cigarføring.