Nordjysk bank fik fjernet facaden: De har ikke været helt dumme

En patruljevogn i nærheden af en bank, der fik fjernet facaden, forhindrede tyve i at stikke af med pengeautomat

Der er ikke meget tilbage af facaden i Nordjyske Bank i Brønderslev efter nattens indbrud. (Foto: René Schütze)
Der er ikke meget tilbage af facaden i Nordjyske Bank i Brønderslev efter nattens indbrud. (Foto: René Schütze)

Ukendte gerningsmænd har torsdag morgen forsøgt at sprænge en række bankautomater i Nordjylland. Umiddelbart er der dog ingen, der er sluppet af sted med noget af værdi.

En af de ramte banker er Nordjyske Bank i Brønderslev, hvor bankdirektør Thomas Møller Petersen fik en noget uventet opvågning, da hans bank var udsat for kupforsøget.

- Alarmen gik selvfølgelig med det samme, og jeg har en lokalt ansat, der kom herned. Og så ringede han til mig, fortæller han til Ekstra Bladet.

Selvom gerningsmændene nåede langt i forsøget på at slippe af sted med et udbytte, lykkedes planen dog ikke helt for dem.

- De har tonset en gummiged ind igennem bankens facade, og så har de rykket en pengeautomat ud og fået læsset den op på lille lastbil. Men efterfølgende har de så stukket halen mellem benene, siger Thomas Møller Petersen.

Facade fjernet
På grund af det voldsomme indbrudsforsøg er hele facaden på banken ødelagt, og pengeautomaten står heller ikke til at redde, fortæller bankdirektøren.

- De er ikke sluppet af sted med noget, men de har vel ødelagt for et sted mellem en halv og en hel million, siger han.

Ved et tilfælde havde politiet en patruljevogn i nærheden, og de kunne derfor hurtigt reagere på alarmen fra banken. Så selvom gerningsmændene formåede at få bankautomaten op på en lastbil, måtte de flygte tomhændede fra stedet.

- De nåede at køre 30 meter, og så kom de ikke længere, fordi politiet var i nærheden. Så måtte de stikke af sted uden lastbil og udbytte.

Penge skal flyttes til anden filial
Der venter nu et større oprydningsarbejde for bankdirektøren, der i første omgang skal få pengene ud af den ødelagte automat.

- De skal sikres i en boks i en af vores andre filialer. Og så skal vi have ryddet op her og have dækket bygningen af, så vi kan åbne igen på tirsdag. Om vi så skal lukke kunderne ind bagfra er det planen, at vi skal åbne, siger han.Bankdirektør i Nordjyske Bank, Thomas Møller Petersen, på ladet af den lastbil, der skulle have kørt bankautomaten væk. (Foto: René Schütze)
Bankdirektør i Nordjyske Bank, Thomas Møller Petersen, på ladet af den lastbil, der skulle have kørt bankautomaten væk. (Foto: René Schütze)


Han kan glæde sig over påskens mange helligdage, fordi banken derfor først åbner igen på tirsdag. Netop den tanke har formentlig også ligget bag det mislykkede tyveriforsøg.

- Det er nok derfor, det har været interessant at se, om man kan slippe af sted med automaten, fordi de nok godt ved, at de er godt fyldt op til de her dage. Så de er ikke så dumme, trods alt, selvom man heller ikke skal sige, at de er kloge, lyder det fra Thomas Møller Petersen.

Politiet har endnu ikke pågrebet nogen gerningsmænd fra de i alt fire indbrudsforsøg, som flere forskellige gerningsmænd formentlig har stået bag.

1 af 4 Bankdirektør Thomas Møller Petersen ved den smadrede bankboks. (Foto: René Schütze)
2 af 4 (Foto: René Schütze)
3 af 4 Det var ved hjælp af denne, at tyvene fik smadret facaden på banken. (Foto: René Schütze)
4 af 4 Der er ikke meget tilbage af facaden i Nordjyske Bank i Brønderslev efter nattens indbrud. (Foto: René Schütze)