20-årig sigtet: Dræbte sin mor med kniv

En 20-årig mand erkendte i Grundlovsforhør fredag, at han havde dræbt sin mor

En 20-årig somalisk mand er blevet varetægtsfængslet i fire uger (minus en dag) - sigtet for at have dræbt sin egen mor.

Manden blev fremstillet i grundlovsfør fredag formiddag, og han så meget påvirket ud af situationen. Inden dørene blev lukket til retsmødet på grund af den 20-åriges sindstilstand, nåede han at erkende, at han havde slået sin mor ihjel, oplyser Ekstra Bladets mand på stedet.

Onsdag blev den 42-årige mor knivdræbt i en lejlighed i boligkomplekset Høje Gladsaxe i Gladsaxe. Københavns Vestegns Politi mistænkte straks efter den dræbtes 20-årige søn, FM, som forsvandt kort tid efter knivdramaet.

Senere på aftenen sendte Københavns Vestegns Politi en efterlysning ud til offentligheden, og torsdag eftermiddag fandt de den 20-årige i Århus efter henvendelse fra en opmærksom borger. FM blev ifølge poltiet anholdt uden dramatik.

Moderen, som er en 42-årig somalisk kvinde, døde i går kl. 15.39 efter knivstik i lejligheden, hvor den 20-åriges seks søskende var til stede.

Der er tilsyneladende ikke noget åbenlyst motiv til det brutale drab. Der var ingen uvenskab eller forudgående episoder mellem mor og søn. Drabet skete pludseligt og var måske et udslag af psykisk sygdom.

- Vi hører, at han er psykisk syg, men ved endnu ikke om han decideret har en diagnose. Men drabet virker motivløst, siger Charlotte Skovby.

Far på vej hjem fra Somalia
Den somaliske familie taler alle dansk og er ellers velfungerende. Faderen var på ferie i Somalia, da drabet skete, men han er nu vej til Danmark. Familien har underrettet ham om tragedien.

Se også: Kvinde dræbt af knivstik

FM var alene med sin mor i et værelse, da episoden skete. En akutlæge erklærede moderen død på stedet.

De seks børn, fem af dem mindre, en lidt ældre end den 20-årige, opholder sig nu hos familie, som tager hånd om dem.

På grund af den 20-årigs psykiske tilstand bliver der arbejdet på højtryk for at overflytte ham til en psykatrisk afdeling, hvor han skal afsone sine fire ugers varetægsfængsling.