Slikkede sol i haven: Tyv tømte huset

En tyv gik på rov i et hus i Skælskør, mens familien var i haven

Her omkring højtiden er det en god ide at sørge for at låse døre og vinduer, inden man går i haven for at nyde det for tiden gode påskevejr.

Indbrudstyvene holder nemlig ikke nødvendigvis fri i helligdagene og dagene derimellem ligesom mange andre.

Det erfarede en familie fra Skælskør på Sydvestsjælland, da de lørdag eftermiddag havde besøg af nogle tyveknægte, mens de slikkede forårssol i haven.

- Mellem klokken 14.00 og 14.30 kommer der nogle tyve ind og stjæler pung, smykker og en mobiltelefon, mens beboerne er i haven, fortæller Henrik Karlsen, der er vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Tyveknægten eller tyveknægtene er ikke pågrebet, da ingen så dem under deres forehavende.

Indbruddet skete i et hus på Heilmannsvej i Skælskør.

Henrik Karlsen gør opmærksom på, at der er let adgang for tyveknægte, hvis hele familien er i haven. Der kan let komme tyve ind, uden man opdager det.

- Når man dasker rundt i det gode vejr med musik i ørerne og så videre, så er et godt råd at sørge for, at døre og vinduer er låst og lukkede, siger Henrik Karlsen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Indtil nu er dette 'påske-nummer' dog det første af sin art.

- Det er det eneste indbrud af den slags, vi har haft i påsken i den her politikreds, men jeg har set, at andre politikredse har oplevet noget lignende, siger Henrik Karlsen til Ekstra Bladet.