Gæster: Pludselig lukkede forlystelserne

Aftenens gæster i Tivoli: Vi kunne se politiet komme fra toppen af rutshebanen

Gæster blev pludselig bedt om at forlade haven, mens ansatte er blevet bedt om at blive, indtil varevognen er blevet undersøgt. (Foto: Kenneth Meyer)
Gæster blev pludselig bedt om at forlade haven, mens ansatte er blevet bedt om at blive, indtil varevognen er blevet undersøgt. (Foto: Kenneth Meyer)

Har du informationer om sagen, så send en sms på 1224 (alm. sms-takst) eller en mail på 1224@eb.dk.

Det var en noget abrupt slutning på aftenens Tivolitur, som gæsterne lørdag aften fik i den gamle forlystelseshave.

Kort før kl. 23 begyndte de respektive forlystelser simpelthen at lukke ned. Uden nogen nærmere forklaring, fik gæsterne blot at vide, at de skulle gå mod udgangene.

- Vi vidste godt, noget var i gærde. For vi sad i Odinexpressen og kunne pludselig se politiet komme susende på gaden. Da vi bad om en ekstra tur fik vi bare at vide, at det kunne vi ikke og at de lukkede, forklarer Henrik til Ekstra Bladet.

Sammen med familien havde han set frem til at se aftenens fyrværkeri, men det ønske blev altså ikke opfyldt.

- Vi gik mod hovedudgangen. Den mod Hovedbanegården var lukket. Vi kunne ikke få noget at vide. De sagde bare vi skulle søge hjemad. På et tidspunkt fik jeg så at vide, at der var tale om en bombetrussel, men de solgte stadig billetter ved billetlugen, siger han, der herefter nåede frem til et kaos på Hovedbanegården.

Se også: Frygt for bombe: Tivoli bliver evakueret

Blev smidt af forlystelse
Også andre gæster, som Ekstra Bladet har været i kontakt med fortæller, hvordan de pludselig fik at vide, at haven lukkede. Der blev ikke givet informationer om, hvad der var galt, men personalet gennede blot gæsterne mod udgangene.

Samme oplevelse havde Hamid, der var i Tivoli med sin familie.

- Vi ville prøve Det Gyldne Tårn for tredje gang. Men da vi havde spændt selen, blev vi afbrudt og en medarbejder sagde, at vi skulle forlade haven. Det skete meget pludselig og hurtigt, oplyser han til Ekstra Bladet om aftenens oplevelse.

Se også: Varevogn med ledning baggrund for bombefrygt

Ansatte venter på bombehold
Ekstra Bladet har desuden hørt fra nogle ansatte, der fortsat befinder sig i haven og angiveligt skal forblive der de næste timer.

- Vi er tre ansatte fra Tivoli, der er blevet evakueret. Bombeholdet fra Slagelse er nu på vej, og skal undersøge denne bil. Politiet ved endnu ikke hvor lang tid det tager. Tidshorisonten er mellem 1 og 2 timer, og vi kan bare sidde på vores flade og vente på informationer, skriver en af de ansatte i en mail til Ekstra Bladet.

1 af 2 En mistænkelig bil har skabt bombefrygt ved Tivoli i København. (Foto: Kenneth Meyer)
2 af 2 Gæster blev pludselig bedt om at forlade haven, mens ansatte er blevet bedt om at blive, indtil varevognen er blevet undersøgt. (Foto: Kenneth Meyer)