Subwoofer årsag til bombefrygt

En polsk mand og ejer af 'bombe-bil' har nu henvendt sig til politiet - højtaleranlæg skabte bombefrygt

Den polsk indregistrerede bil med den mistænkelige højtaler bagi resulterede med en evakuering af Tivoli. (Foto: Kenneth Meyer)
Den polsk indregistrerede bil med den mistænkelige højtaler bagi resulterede med en evakuering af Tivoli. (Foto: Kenneth Meyer)

Det var en såkaldt subwoofer - et højtaleranlæg - der lørdag aften skabte bombefrygt ved og evakuering af Tivoli.

Det oplyser Københavns Politi til Ekstra Bladet.

Tivoli blev evakueret kort før kl. 23, da en mistænkelig bil var blevet registreret i Tietgensgade bag forlystelseshaven. Bilen - en sølvgrå Stationcar - havde ledninger ud af sig og stod i tomgang. Det havde den gjort i flere timer.

Men kl. 01.24 nåede ejeren af bilen imidlertid frem på stedet og henvendte sig til politiet.

- En polsk mand og ejer af bilen har henvendt sig til os og forklaret, at han havde lånt bilen ud til sin pap-søn. Det skulle være ham, som har parkeret bilen i tomgang på stedet, oplyser Københavns Politis Centrale Vagtchef til Ekstra Bladet.

Bil stod i tomgang, ulåst og med højtaleranlæg
Han oplyser samtidig, at et højtaler- og musikanlæg fik bilen til at virke mistænkelig.

- Det var et subwoofer-anlæg og noget radioanlæg som gjorde det hele mistænkeligt. Og det at bilen har stået i tomgang i flere timer. Men nu ophæver vi afspærringerne, oplyser han.

Den uhensigtsmæssige forseelse, der resulterede i, at samtlige af Tivolis gæster måtte gå hjem fra haven før tid under en pludselig, dog rolig, evakuering, kan dog ende med et retsligt efterspil.

Risikerer sigtelser
- Det kan godt ende med sigtelser for overtrædelser af færdselsloven idet han ikke har efterladt sit køretøj forsvarligt og låst, at den har stået i tomgang osv. Men det er ikke afgjort endnu, forklarer vagtchefen.

Hvor den polske ejers papsøn befandt sig i al den tid, som postyret og bombefrygten stod på, melder historien ikke noget om.

1 af 2 Det var ejerens papsøn, der angiveligt havde sat bilen i tomgang og forladt den ved Tivoli. (Foto: Kenneth Meyer)
2 af 2 Den polsk indregistrerede bil med den mistænkelige højtaler bagi resulterede med en evakuering af Tivoli. (Foto: Kenneth Meyer)