Ville kapre fly med Toblerone

En ung mand ville kapre fly med en Toblerone chokolade-bar. Nu kører retssagen

(Foto: Thomas Sjørup)
(Foto: Thomas Sjørup)

Chokolade smager godt og kan bruges i rigtig mange sammenhænge, hvoraf de fleste er relateret til slik eller desserter.

En 23-årig mand fra Finland valgte dog at bruge en udgave af den karakteristiske trekantede Toblerone chokolade-bar til noget ganske andet.

Under en flyvetur med det asiatiske flyselskab Cathay Pacific, der fløj fra Amsterdam mod Hong Kong den 14. februar, truede han nemlig personalet med chokolade-baren, fordi han ville have dem til at lande i byen Sochi, så han kunne se Vinter-OL.

Det skriver Huffington Post og Reuters.

Den unge mand, Antti Oskari Manselius, står nu anklaget for det aparte kapringsforsøg og for falske bombetrusler i forbindelse med samme flyvning, hvor han foregav at ville røve flyet.

Det kom frem under afhøringen af den 23-årige finne i retten, skriver China Morning Post.

Ville bare underholde
Den unge mand har erklæret sig ikke skyldig. Han fortæller, at han bare ville underholde de øvrige passagerer med 'sjov og jokes'.

I retten fortalte medarbejdere på flyet, at den unge mand gik imod cockpittet med nogle tæpper fra flyets økonomi-klasse viklet rundt om hovedet. Et andet tæppe havde han om skulderen og bar det som kappe, og han holdt Toblerone-chokoladen som et sværd, fortalte fem stewarder og stewardesser.

- Jeg plyndrer flyet nu. Jeg vil se De Olympiske Lege i Sochi, og jeg har brug for at komme af flyet nu, skal den unge chokolade-synder Antti Oskari Manselius have sagt ifølge en medarbejder fra flyselskabet.

- Han var rasende. Han fik mig til at føle, at han ville bringe os alle sammen i fare, fortæller stewarden ved navn Leung Hiu-lun.

Lagt i håndjern
Han tilføjer, at den unge mand ikke var farlig, men at han kun viftede med den uskyldigt udseende chokolade, mens han 'truede' besætningen.

Chokolade-affæren endte med, at den 23-årige Antti Oskari Manselius blev lagt i håndjern af personalet på ordre af kaptajnen på flyet. Det var en finsk passager, der tidligere har gjort tjeneste i politiet, der satte en stopper for det aparte optrin på flyet.

Også den unge mands ben blev sat sammen med håndjern eller strips, lige som hans bryst blev fæstnet tæt til sædet.

Antti Oskari Manselius blev anholdt ved ankomsten til Hong Kong og sendt til et psykiatrisk center, skriver China Morning Post

Retssagen fortsætter på onsdag.