Teenagepiger forsvandt i 1971 - nu er de fundet

Tragiske omstændigheder viste sig at ligge bag to teenageres forsvinden i 1971

Efter over 42 er det lykkedes at finde et svar på, hvad der skete med to teenagepiger, der forsvandt i 1971. Dette kørekort er blandt de spor, efterforskerne har fundet. (Foto: AP)
Efter over 42 er det lykkedes at finde et svar på, hvad der skete med to teenagepiger, der forsvandt i 1971. Dette kørekort er blandt de spor, efterforskerne har fundet. (Foto: AP)

En næsten 43 år gammel sag om et par forsvundne teenagere fra South Dakota i USA kan langt om længe blive lukket.

Desværre endte sagen ikke, som de pårørende kunne have håbet på.

De 17-årige gymnasieelever Cheryl Miller og Pamela Jackson forsvandt nemlig 29. maj 1971, da de var på vej til en fest i en grusgrav.

I september sidste år blev menneskeknogler fundet i en bil i en å i nærheden af pigernes destination, og det er nu slået fast, at der er tale om de to piger. Det skriver CNN.

Tørke muliggjorde fund
En tørke i området i sidste års sensommer muliggjorde fundet, hvor en fisker bemærkede bilens hjul stikke op af vandet. Siden har en række teknikere arbejdet på at fastslå identiteten på de to lig, som altså viste sig at være de to forsvundne teenagere.

Efterforskningen har fastslået, at der var tale om et uheld, og at der altså ikke lå nogen forbrydelse bag. Der er heller ikke fundet spor af alkohol i bilen, der kunne indikere, at føreren af bilen var påvirket.

- Jeg er lettet over, at der ikke er sket en forbrydelse. Det er rart at have et endeligt svar efter 42 år, siger Kay Brock, der er søster til Pamela Jackson, til KSFY.

Politiet har blandt andet fundet ejendele, der tilhørte de to piger i bilen, mens en DNA-prøve endeligt har fastslået pigernes identitet.

1 af 3 Skolenoter var også blandt de ejendele, efterforskerne fandt i den forulykkede bil. (Foto: AP)
2 af 3 Der blev også fundet beklædningsgenstande fra pigerne i bilen. (Foto: AP)
3 af 3 Efter over 42 er det lykkedes at finde et svar på, hvad der skete med to teenagepiger, der forsvandt i 1971. Dette kørekort er blandt de spor, efterforskerne har fundet. (Foto: AP)