Mand sigtes efter falsk bombealarm i Tivoli

Sigtes for brud på færdselsloven efter at bil stod parkeret i tomgang i for lang tid

Denne bil gav anledning til et større politiaktion lørdag aften, da den blev mistænkt for at indeholde en bombe. Ejeren sigtes nu for brud på færdselsloven. (Foto: Kenneth Meyer)
Denne bil gav anledning til et større politiaktion lørdag aften, da den blev mistænkt for at indeholde en bombe. Ejeren sigtes nu for brud på færdselsloven. (Foto: Kenneth Meyer)

Lørdag aften fik en masse Tivoli-gæster en noget uventet ende på besøget i den københavnske turistattraktion, da en bombealarm førte til evakuering af hele parken.

Se også: Subwoofer årsag til bombefrygt

Bilen, der havde forårsaget frygten for en bombe, viste sig blot at indeholde en subwoofer, men konstruktionen af den og de ledninger, der stak ud fra den, skræmte altså forbipasserende til at tro, at der kunne være tale om en bombe.

Se også: Varevogn med ledning baggrund for bombefrygt

Den polske ejer af bilen meldte sig dog klokken 01.24, hvor det viste sig, at han havde lånt bilen ud til sin stedsøn.

Stedsøn sigtes
Stedsønnen kan nu se frem til en sigtelse fra politiet. Ikke fordi hans bil lignede en bombe, men derimod for brud på færdselsloven

- Han bliver sigtet efter tomgangsregulativet og for ikke at have sikret sit køretøj, oplyser Jens Christiansen, der er vagtchef hos Københavns Politi, til Ekstra Bladet.

Bilen var blevet efterladt ulåst og i tomgang, og det er ikke tilladt at have bilen stående i mere end ét minut i tomgang i København.

Vagtchefen har dog ikke nærmere detaljer om sigtelsen, eller hvorfor manden havde efterladt bilen, som han havde.

Gæster kan få kompensation
Selve evakueringen af Tivoli, der skete kort før klokken 23, forløb stille og roligt. Tivoli skal først evaluere evakueringen efter påske, men indtil videre lader det til, at evakueringen er gået planmæssigt.

- Det umiddelbare indtryk er, at alle gjorde det, de skulle, og at det hele gik både hurtigt og gnidningsfrit, som man kunne håbe på, siger Ellen Dahl, der er kommunikationskonsulent i Tivoli, til Ekstra Bladet.

Se også: Gæster: Pludselig lukkede forlystelserne

På grund af evakueringen gik de mange gæster glip af Tivolis traditionelle festfyrværkeri, og turen i Tivoli fik heller ikke den afslutning, mange måske havde håbet på. Enkelte har derfor også kontaktet Tivoli for at få en kompensation.

- Der er nogen, der har skrevet til os, og det tager vi hen ad vejen, som det kommer. Folk synes generelt, de har fået en ordentlig behandling, men vi forholder os selvfølgelig til dem, der synes, de har noget at komme med, siger Ellen Dahl.

Hun fortæller, at de folk, der har henvendt sig til Tivoli, typisk er blevet tilbudt en ny entrébillet til parken som plaster på såret for aftenen, der sluttede en tand for brat.

1 af 2 Et større område ved Tivoli blev afspærret mens politiet ventede på bombespecialister ved bilen. (Foto: Kenneth Meyer)
2 af 2 Denne bil gav anledning til et større politiaktion lørdag aften, da den blev mistænkt for at indeholde en bombe. Ejeren sigtes nu for brud på færdselsloven. (Foto: Kenneth Meyer)