Gal mand amok: Sagde dyrelyde og slagtede 17 brevduer

Groft hærværk hos Rødovre Brevdueforening - flere dueslag smadret, og adskillige brevduer slået ihjel af mand, der kun sagde dyrelyde

Henrik Fasting mistede syv duer, da en gal mand begik hærværk i Rødovre Brevdueforening søndag morgen. Andre af hans duer blev sårede - her en brevdue med en brækket vinge. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Henrik Fasting mistede syv duer, da en gal mand begik hærværk i Rødovre Brevdueforening søndag morgen. Andre af hans duer blev sårede - her en brevdue med en brækket vinge. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Ved du noget om sagen? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (alm. takst)

En brevdueejer hos Rødovre Brevdueforening blev mødt af et chokerende syn, da han søndag morgen tog ud for at kigge til sine brevduer.

Rundt omkring på grunden på Korsdalsvej i Rødovre lå adskillige døde brevduer - slået ihjel på brutal vis - i bunker af glasskår fra de mange knuste ruder.

Det fortæller foreningens formand Ove Rasmussen til Ekstra Bladet.

Sagde dyrelyde
- Der er fire dueslag, der er fuldstændig smadret. Duernes reder er smadret, og tingene er smidt rundt omkring. Han har også forsøgt at komme ind i klubhuset, men uden held. Men han har smadret vinduer og ødelagt karmen med en skruetrækker, ligesom han har hevet i og ødelagt nogle elinstallationer. Han har smadret alting, siger formanden.

Galningen, der, ifølge vidner, sagde dyrelyde, slagtede desuden 17 brevduer, som lå spredt ud over det hele, fortæller Ove Rasmussen, der dog ikke selv mistede sine duer.

- Han blev opdaget af en af de andre, mens han stod i mit dueslag. Og så stak han af. Jeg har aldrig oplevet sådan noget før, jeg er fuldstændig rystet over at se min kære hobby fuldstændig smadret, siger formanden.Ove Rasmussen med en af sine brevduer. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Ove Rasmussen med en af sine brevduer. (Foto: Tariq Mikkel Khan)


Duer lå i blodpøl
To andre brevdueejere måtte vinke farvel til henholdsvis syv og 10 duer. En af dem var Henrik Fasting.

- Jeg har det ikke så godt. Det er forfærdeligt at miste syv af sine duer på så blodig en måde. Da jeg kom ind i mit dueslag, fandt jeg de døde duer liggende i en blodpøl på gulvet, siger brevdueejeren, der fandt syv af sine brevduer døde.

- De andre sårede duer var krøbet ind i hjørnerne, hvor de gemte sig, siger han og præsenterer dybt berørt sine sårede duer.

En af duerne har et stort blodigt hul i hovedet. En anden due har blodige sår på brystet. Og en tredje due sidder stille med en brækket vinge.

- Jeg har arbejdet med de her duer i mange år. Det er sørgeligt. Og de døde duer har altså også en værdi på samlet 14.000 kroner, fortæller Henrik Fasting.

Den anden brevdueejer har mistet duer med en værdi på mere end 20.000 kroner.Denne due overlevede - men fik slemme skader. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Denne due overlevede - men fik slemme skader. (Foto: Tariq Mikkel Khan)


Skærmede ansigt med kasket
Hos Københavns Vestegns Politi bekræfter vagtchef Jeff Nielsen, at der er kommet en anmeldelse om omfattende hærværk.

- Der er tale om en dansk mand, som er cirka 180-185 centimer høj og almindelig af bygning. Han har lyst hår og bar en blå kasket, lyder beskrivelsen af gerningsmanden.

Den blå kasket brugte han til at skærme sit ansigt, da han blev opdaget, så i brevdueforeningen kan man ikke komme med et mere detaljeret signalement.

Har du informationer i sagen kan Københavns Vestegns Politi kontaktes på telefon 1-1-4 eller 43 86 14 48.Tydelige blodspor på det smadrede glas, efter en galning begik hærværk og dræbte 17 brevduer i Rødovre. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Tydelige blodspor på det smadrede glas, efter en galning begik hærværk og dræbte 17 brevduer i Rødovre. (Foto: Tariq Mikkel Khan)


1 af 5 Brevdueforeningens formand Ove Rasmussen mistede ikke selv sine brevduer. Men to andre mistede tilsammen 17 duer, da en gal mand kom forbi. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
2 af 5 Flere duer slap med livet i behold - men med tydelige skader. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
3 af 5 Flere duer slap med livet i behold - men med tydelige skader. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
4 af 5 Tydelige blodspor på det smadrede glas, efter en galning begik hærværk og dræbte 17 brevduer i Rødovre. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
5 af 5 Henrik Fasting mistede syv duer, da en gal mand begik hærværk i Rødovre Brevdueforening søndag morgen. Andre af hans duer blev sårede - her en brevdue med en brækket vinge. (Foto: Tariq Mikkel Khan)