Ung mand kørte tre fodgængere ihjel: Slipper for straf

23-årig ung mand, som første juledag kørte ind i tre familiemedlemmer på Fyn, vil ikke blive straffet, oplyser anklageren

De tre fodgængere blev påkørt sidst på eftermiddagen, hvordet var mørkt. (Foto: Ernst van Norde)
De tre fodgængere blev påkørt sidst på eftermiddagen, hvordet var mørkt. (Foto: Ernst van Norde)

Den 23-årige mand, som første juledag sidste år pløjede ind i tre familiemedlemmer på Bogensevej i Kustrup ved Middelfart, slipper for enhver form for tiltale og straf.

Det oplyser specialanklager Klaus Holten Kristensen fra Fyns Politi til Ekstra Bladet.

Tragedien fandt sted, da en 73-årig mand, hans 72-årige hustru og deres 46-årige søn gik på vejen i buldrende mørke. De tre fodgængere blev dræbt på stedet, da den 23-årige mand under en overhaling ramte dem med omkring 80 kilometer i timen.

Andre familiemedlemmer, som også befandt sig på eller ved vejen, måtte umiddelbart efter den chokerende oplevelse til psykolog-behandling.De tre blev dræbt på stedet. Andre familiemedlemmer, som overlevede ulykken fik omgående krisehjælp. (Foto: Ernst van Norde)
De tre blev dræbt på stedet. Andre familiemedlemmer, som overlevede ulykken fik omgående krisehjælp. (Foto: Ernst van Norde)


Gik midt i vognbanen
- Jeg har sluttet sagen og opgivet at rejse tiltale, selv om manden i første omgang var sigtet for uagtsomt manddrab. Min afgørelse kan måske nok undre nogen. Men jeg har lagt til grund, at de tre fodgængere befandt sig midt på den sydlige vognbane. Det var mørkt, de bar alle mørkt tøj og havde ikke reflekser på, oplyser Klaus Holten Kristensen til Ekstra Bladet.

Den unge mand husker i følge specialanklageren ikke selv noget fra selve ulykkes-øjeblikket på grund af chok. Han er stadig dybt påvirket af den voldsomme ulykke.

- De to personer i bilen, som han han overhaler, har begge forklaret, at de tre fodgængere ikke gik ude i rabatten. De befandt sig midt på den vognbane, som den unge mand skulle bruge til at overhale. De to vidners forklaring støttes af de tekniske undersøgelser, som bilinspektøren efterfølgende foretog på stedet, fastslår Klaus Holten Kristensen.

Helt ædru
I følge Klaus Holten Kristensen skulle den 23-årige mand under normale omstændigheder have sikret sig, at der var fri bane, før han foretog overhalingen.

- Men i dette tilfælde har jeg fraveget dette princip, fordi det efter min mening ikke var påregneligt, at der gik fodgængere rundt midt på vognbanen. Samtidig har det været med i mine overvejelser, at den 23-årige mand ikke har kørt for stærkt og at han var helt ædru.

Bilinspektørens beregninger viser, at han har kørt mellem 74 og 86 km/t. Ved en straffesag skal tvivlen komme den tiltalte til gode. Og det vil sige, at han efter vores opfattelse kun har kørt 74 km/t.

Straffet nok
Klaus Holten Kristensen har ved sin afgørelse også taget hensyn til tragediens omfang.

- Der er tale om en dyb tragedie, hvor både familien til de dræbte og den 23-årige bilist er hårdt ramt. Det er muligt, at vi kunne sigte ham for en eller anden lille overtrædelse af færdselsloven. Men det har jeg valgt ikke at gøre. Den 23-årige er straffet hårdt nok i forvejen. Hvis han havde været beruset eller kørt for stærkt, så havde sagen været en helt anden, siger specialanklageren til Ekstra Bladet.

Den 23-årige mand er fra lokalområdet. De tre dræbte var fra Asperup, der ligger fire kilometer fra ulykkesstedet.

Den 46-årige mand var fraskilt og efterlod sig to sønner på 15 og 17 år.