Mand dræbt under uroligheder tæt på Copacabana i Rio

Voldsomme protester er brudt ud tæt ved Rio de Janeiros berømte turistområde efter en dansers død

En mand er tirsdag eftermiddag blevet skudt og dræbt under uroligheder nær Rio de Janeiros berømte turistdistrikt Copacabana.

Det oplyser brasilianske medier. Offeret er en 30-årig mand, der er blevet skudt i hovedet under de voldsomme uroligheder i området, forlyder det.

En vred gruppe beboere fra et slumkvarter har sat ild til barrikader af dæk i protest over en dansers død. Flere biler skulle også været blevet antændt ifølge BBC. To af turistområdets hovedgader er lukket som følge af urolighederne.

Ifølge brasilianske medier blev den 25-årige danser Douglas Rafael da Silva Pereira dræbt, efter han fejlagtigt blev forvekslet med en narkohandler.

Venner af den afdøde hævder, at han blev tævet ihjel, efter at han søgte skjul på en lokal skole, hvor politiet siden 2009 har haft en enhed, der skal slå ned på organiseret kriminalitet før verdensmesterskaberne i fodbold, der begynder i juni.

- Omstændighederne omkring Douglas' død er ved at blive undersøgt. En rapport fra stedet indikerer, at Douglas' skader er sammenlignelige med et dødsfald forårsaget af et fald, oplyser politiet i en kort meddelelse til AFP.

Ifølge et vidne begyndte urolighederne i området klokken 17.30 lokal tid.

- Der var røg overalt, skud på gaden og folk løb mod deres hjem, lød det fra en ung mand, der bor tæt på slumområdet.

De seneste måneder har politiet optrappet deres indsats i Rio de Janeiros mange slumkvarterer for at bekæmpe voldelig kriminalitet forud for verdensmesterskabet.