Nabo til dræbt kvinde: - Hun var så livsglad

Linda Nielsen kendte 38-årig kvinde, der blev dræbt med knivstik i Kokkedal

En 45-årig mand sigtet for at have dræbt Maria Louise Hansen. (Foto: Jan Sommer og Privat)
En 45-årig mand sigtet for at have dræbt Maria Louise Hansen. (Foto: Jan Sommer og Privat)

- Det er slet ikke til at forstå. Hun var sådan en livsglad og sød kvinde.

Sådan siger Linda Nielsen, der var nabo til den 38-årige Maria Louise Hansen, der onsdag morgen blev dræbt med knivstik i Kokkedal i Nordsjælland.

Linda Nielsens stue vender ud til torvet, hvor drabet fandt sted, og havde derfor politi og ambulancer i baghaven, da hun stod op i morges.

Først flere timer efter drabet fandt hun ud af, at det var hendes nabo, der var blevet stukket ned og dræbt kun 100 meter fra deres hjem.

Se også: Dræbt kvinde var mor til to

Linda Nielsen har kun været nabo til Maria Louise Hansen i en måneds tid, men var allerede kommet godt ind på livet af hende.

– Hun er enlig mor ligesom mig, så vi havde jo en del til fælles. Os enlige må jo holde lidt sammen, fortæller Linda Nielsen til Ekstra Bladet, mens hun tørrer sine øjne.

Hun har fået to veninder på besøg, som trøster hende. De tænder en cigaret og fortæller, at det kommer som et kæmpe chok for hende, at hendes nabo pludselig er blevet dræbt:

– Jeg mødte hende i Netto i går aftes, hvor vi stod og talte henne ved køledisken. Der kunne jeg slet ikke mærke nogen forskel på hende. Hun var glad.

– Vi aftalte, at hun skulle komme ind til en kop kaffe, og du ved - lige vende og dreje verdenssituationen, som vi kvinder jo gør en gang imellem.

Se også: Efterlyser barn som vidne til kvindedrab

Maria Louise Hansen var næsten lige flyttet ind i lejligheden ved siden af. Tidligere havde hun boet en blok derfra. Men det blev for svært at betale husleje og forsørge de to børn med kun en indkomst.

– Hun var rigtig glad for at komme herop og bo. Her på etagen er vi gode til at ses og snakke, så det var jo rart for hende, at der var nogle naboer.

– Det er simpelthen så sørgeligt.Naboer og tidligere kolleger til den dræbte kvinde. Fra venstre: Margit Johansen, Jane Johansen og Linda Nielsen. (Foto. Jan Sommer)
Naboer og tidligere kolleger til den dræbte kvinde. Fra venstre: Margit Johansen, Jane Johansen og Linda Nielsen. (Foto. Jan Sommer)
(Foto. Jan Sommer)
(Foto. Jan Sommer)


Kort efter drabet på Maria Louise Hansen blev en ekskæreste til hende, en 45-årig mand, anholdt af politiet og sigtet for drab.

Han blev senere i et grundlovsforhør for lukkede døre ved Retten i Helsingør varetægtsfængslet i fire uger.

Politiet mener, at mandens motiv til at stikke en kniv i den 38-årige mor til to var ulykkelig kærlighed.

1 af 2 Naboer og tidligere kolleger til den dræbte kvinde. Fra venstre: Margit Johansen, Jane Johansen og Linda Nielsen. (Foto. Jan Sommer)
2 af 2 En 45-årig mand sigtet for at have dræbt Maria Louise Hansen. (Foto: Jan Sommer og Privat)