Kan ikke huske noget: Sigtet for at dolke mor til to i halsen

Maria Louise Hansen blev dræbt med et ukendt antal knivstik foran Fakta i Holmegårdscentret i Kokkedal

En 45-årig mand sigtet for at have dræbt Maria Louise Hansen. Foto: Jan Sommer og Privat
En 45-årig mand sigtet for at have dræbt Maria Louise Hansen. Foto: Jan Sommer og Privat

RETTEN I HELSINGØR (Ekstra Bladet): Politiet mener, at det er forsmået kærlighed, der ligger bag drabet på den 38-årige Maria Louise Hansen, der blev dræbt med kniv foran Fakta i Holmegårdscentret i Kokkedal kort før klokken 07.13 i morges. Netop nu bliver en 45-årig mand fremstillet i Retten i Helsingør; men han nægter sig skyldig og siger, at han ikke kan huske ret meget. Heller ikke selve anholdelsen.

Han er sigtet for manddrab ved at have dræbt Maria Louise Hansen med et ukendt antal knivstik, blandt andet mod halsen med en dolk. Politiet har gerningsvåbnet.

Den sigtede er iført en sort trøje, blomstrede boksershorts, sorte sokker og lukkede sandaler, og ifølge hans forsvarer, Poul Erik Petersen, kan han ikke huske ret meget, men vil gerne svare på spørgsmål.

Anklager Margit Wegge begærede dørene lukket af hensyn til efterforskningen - med den begrundelse, at den sigtede nægter sig skyldig, og at politiet 'ikke har fuldt overblik over, hvilke vidner, der skal afhøres'.

- Der er mindst et vidne, som vi har kendskab til, som ikke er identificeret og afhørt, sagde anklageren i retten.

Nordsjællands Politi har for kort tid siden efterlyst en pige eller dreng på mellem ca. seks og ni år, der muligvis har set drabet på den 38-årige kvinde. Barnet kom kort efter klokken 07.00 cyklende på cykelstien mellem Holmegårdsparken og Fakta i Holmegårdscenteret i Kokkedal.

- Drengen/pigen, der muligt var iført cykelhjelm og med taske på ryggen, cyklede i retning mod Kokkedalskolen, hvorunder den pågældende passerede en voksen kvinde på en cykel. Drengen/pigen fortalte kvinden, at nogen sloges længere henne ad stien, skriver politiet i pressemeddelelsen.

Dommeren valgte at følge anklagerens begæring trods protester fra pressen.

Se mere video på localeyes.dk

Den 38-årige kvinde var mor til to børn, en 15-årig datter og en ni-årig søn. Den anholdte er ikke far til nogen af børnene, der, efter hvad Ekstra Bladet erfarer, har to forskellige fædre.

Se også: 38-årig kvinde dræbt i indkøbscenter

Manden blev anholdt på Kokkedal Station cirka en halv time efter drabet, hvor han gik hen til en politipatrulje, der beordrede ham til at lægge sig på jorden, mens den ene betjent trak sin pistol.

Manden var tavs, da han blev lagt i håndjern, fortalte et vidne tidligere på dagen til Ekstra Bladet.

Se også: Dræbt kvinde var mor til to

Kender du den dræbte eller gerningsmanden? Ved du mere om sagen, så tip os. Sms/mms til 1224 (koster alm. takst), eller mail til 1224@eb.dk.

1 af 2 Foto: Jan Sommer
2 af 2 En 45-årig mand sigtet for at have dræbt Maria Louise Hansen. Foto: Jan Sommer og Privat